Foto: TR Bild.

Förre travtränaren och en av Solvallas goda vänner somnade in för evigt under natten som gick. Rolf skulle ha fyllt 81 år om en dryg månad.

Skåning av börden med en livslång gärning inom hästsporten bakom sig.

En man utan ovänner, som under ett antal år fick en särdeles spännande rumskompis – Sören Nordin. Det innebar på sätt och vis att cirkeln slöts, för det var hos Sören som Rolf jobbade under sin lärlingstid på Solvalla. Att ha Sören som husgäst betydde för Rolf många intressanta samtal kring deras gemensamma passion, och också att en strid ström av gäster sökte sig till familjen Regnérs hem i Bålsta för att ta en fika.

Rolfs aktiva period inom travet inleddes på Jägersro, och till Malmöbanan skulle han också återvända i början av 70-talet. Rolf blev Champion på Jägersro 1972.

På meritlistan finns deltagande som kusk i flera klassiska lopp och i Elitloppet, där han var en av de som fick äran att sitta upp bakom elitloppets flitigaste häst, Xanthe. Tillsammans vann de Consolation den dagen.

Rolf gästade oss på Solvalla i princip varje tävlingsdag under en lång rad år. Han hade sin givna plats på tränarfiket där hans gedigna kunskaper och erfarenheter ofta kom väl till pass. 

Rolf sörjs närmast av sina bägge döttrar och sin tidigare sambo Ulla.

Vi kommer att sakna Rolf.

 

Håkan Ahlqvist


Andra nyheter