Foto: TR Bild
V75 på Dannero den här söndagen! Svenskt Kallblodskriterium ska avgöras där hela 600.000 kronor väntar vinnaren. Förra året vann Bäcklös Uriel (bilden). Vem vinner i år?
 
En spelläggare som visade fortsatt toppform igår var Felix Erixson då han satte sju rätt på båda sina system. Med spik på Vagabond Bi och Moni Viking, som avslutade V75-omgången med att ta hem Åbys Stora Pris, så fixade han full pott på båda sina system. 5.596 kronor respektive 14.496 kronor tillbaka per andel på systemen och vi på Solvalla Andelar säger stort grattis! 
 
Inför dagens V75 på Dannero har vi kollat läget med Ulf Wäjersten. Är du laddad för omgången Ulf?
– Jag såg mitt första lopp 1968 på Åby och V75 är jag alltid taggad på när loppen går i Sverige. Världens bästa spel enligt många, så även mig! Tycker Dannero bjuder på en spelmässigt intressant omgång.
 
En bra grund är att hitta omgångens bästa singelstreck, vart hittar vi den?
– 2 Brenne Bas (V75-4) är bästa spiken, Tjomsland har dominerat i storloppen i år och Persson har hamnat på efterkälken. Han torskar inte detta loppet den gode Tjomsland med tanke på hur det såg ut i försöket!
 
Någon skräll vi måste se upp med?
– 14 Ies Juvel (V75-3) är en fartfylld häst som har lite svårt att hushålla med krafterna, men är snabb i benen. Perfekt smygläge med världens bästa kusk nu och får hon vänta med speeden kan hon gå fort över ett upplopp. Hon måste passas!
 
Vad finns det för möjlighet haka på dig till söndagens Extra-V75?
– Jag har ett gott kundklientel som vet att väntan är tålamodets dygd. Kör ett system varje vecka för 200 kronor per andel och alla är hjärtligt välkomna. Vi kämpar på och håller drömmen vid liv!
 

Andra nyheter