Foto: TR Bild

Dubbla V75-omgångar under helgen och vad passar då bättre än toppform hos flera av spelläggarna hos Solvalla Andelar? Lördag är det V75 på Åby som gäller i samband med Åbys Stora Pris och på söndag avgörs Svenskt Kallblodskriterium vilket innebär en extra V75-omgång på Dannero.

Felix Erixson är en av Solvalla Andelars populära spelläggare och i onsdags på V86 så blev det full pott på båda hans system. Formen ser ut att vara god Felix, berätta lite om vinsten!
– Jag tycker att formen har varit god under en längre period och jag tycker mig ha gjort bra analyser, men sen har något ändå kommit i vägen och häxat så det var väldigt skönt att äntligen få utdelning.
– Omgången i onsdags så hittade jag tidigt under veckan en mycket bra spik i obesegrade Elegant Ima i V86-8. Sedan på onsdagsmorgonen märkte jag att Fredric Palema inte alls blev så hårt betrodd som jag ansåg honom vara, så för mig blev det givet att spika honom på scenariot spets och slut. Skrällarna Global Agency och Global Brilliance var streckade som fjärde och tredje häst vilket även bevisade att man var helt rätt på det. Grymt härligt!

V75 och Åby som gäller den här veckan. Många spelare brukar hålla Åby som sin favoritbana att spela till med de dubbla open strech-spåren, är det möjligen din också och hur tycker du veckans omgång ser ut?
– Du är helt rätt på det, Åby är även min favoritbana och det beror på dessa dubbla OS-spår, det blir ofta mer körningar i loppen vilket öppnar upp dem mer. Jag tycker att veckans omgång ser mycket intressant ut!

Bästa spiken och något drag som måste med, vilka hästar kan du nämna där?
– Oj, det är en mycket bra fråga. Jag har klurat på vad jag kommer att spika men inte riktigt bestämt mig än, just nu lutar det åt spik på 8 Moni Viking (bilden) i epilogen tillika Åbys Stora Pris (V75-7).
– 2 Charlock Wiking (V75-1) är en häst som jag följt slaviskt och jag tyckte han gjorde ett toppenlopp senast på Axevalla, det är mycket möjligt att han möter en överman i 4 Unoicsdue Gnafa, men från ett toppenläge som borde innebära spets och släpp till favoriten så är det inte omöjligt att enprocentaren kan plocka ner Goops springare på open stretch. 1 procent är löjligt lågt!

Vilken av omgångens favoriter tycker du är mest överspelad?
– Timo nurmos 4-åriga valack, 7 Champ Lane (V75-2) imponerade stort senast men här stöter han på hårt motstånd i 1 Mistelns Napoleon och framförallt i 6 Newport Beach, över sextio procent gör honom till mest överspelad i omgången.
– Det ser även ut som att 6 Aramis Bar (V75-3) i tredje avdelningen sticker iväg lite väl mycket på strecken, jag tror inte att Braekken åker 80 mil enkel väg för att sedan släppa till favoriten direkt. Jag räknar med att Aramis Bar får tugga på utvändigt!

Vad finns det för olika möjligheter att haka på dig på lördag?
– På lördag har jag, likt i onsdags, två stycken andelar. 500 kronor á 10 andelar och 100 kronor á 25 andelar. Båda två bygger på exakt samma rank som jag gör inför varje omgång, varmt välkommen att vara med!

Klicka här för Felix Erixson Solvalla >>

Klicka här för Felix Erixson Budget >>


Andra nyheter