Foto: TR Bild

34 miljoner kronor har en ensam vinnare möjlighet att plocka hem på lördag då V75 avgörs på Bollnästravet. Jackpot och extramiljoner i potten att spela om med andra ord och hos Solvalla Andelar har våra spelläggare givetvis hårdpluggat inför omgången!

En av spelläggarna på Solvalla Andelar är Jimmy Tapper som vi tagit pulsen på inför lördagens V75-jackpot.

Vad gillar du just Bollnästravet och hur tycker du att jackpotomgången överlag ser ut på V75 den här veckan Jimmy?

– Det som sticker ut med Bollnäs travbana är upploppet som är över medel här i Sverige och mäter hela 207 meter. Bollnäs är lite av en skrällbana då det långa upploppet kan bli utslagsgivande och många ekipage får chansen till slut! Omgången i övrigt ser intressant ut, tycker det finns någon stark favorit man kan luta sig emot och flera fina drag som är spelvärda. Samtidigt finns det ett högt värde i omgången då den kryddas med en jackpot och kan man fälla ett par favoriter kan det bli ganska bra betalt om man lyckas pricka in alla sju loppen.

En bra spik är alltid skönt att luta sig mot! Har du bestämt dig redan nu för vem och varför den vinner?

– Jag har hittat en spik som ska ha en toppchans på förhand, det är 1 Chapuy som startar i den avslutande avdelningen (V75-7) från innerspåret. Han är snabb ut och ingen lär ta en längd på honom. Från ledningen blir han väldigt svårslagen och övriga får sikta in sig på andrapriset. Åke Lindblom låter uppåt och säger att hästen kommer gå en 10-tid. Är en motiverad favorit och startar med högre vinstchans än vad procenten visar, jag spikar utan att tveka och tror det endast är galopp emot!

Någon favorit du tror mindre på och varför gör du det i så fall?

– Även om 8 Champ Lane (V75-2) ska vara favorit i loppet tycker jag han blir lite väl stor sådan. Stöter nu på tuffare motstånd och från spår åtta kan det bli en del trafikproblem. Hästen är orutinerad och ska nu ut på resa också vilket är ett frågetecken. Jag kommer gardera omgångens största favorit då jag tycker det finns flera minus och skulle Champ Lane falla så faller han tungt denna jackpotomgång.

Din bästa jackpotskräll! Vem och varför ska vi plocka med den?

– Det finns flera fina drag och skrällar i omgången, men min bästa skräll som kan göra korsdrag i kuponghögarna är 10 Cyrano De B. (V75-5). Håller fin form för dagen och duger bra i klassen. Är mer stark än snabb, så utgångsläget behöver inte vara fel och distansen får ses som ett plus. Självklart måste det stämma en del på vägen men skulle det bli lite tempo på vägen så fäller han många till slut på Bollnäs långa upplopp. Ett givet streck till låg procent!

Vad finns det för andelar om man vill haka på dig i jakten på sju rätt?

– Jag har öppnat upp två andelsspel, Tappers Bomb och Tappers Tappra. Värt att nämna är att Tappers Bomb är ett unikt system med endast 10 andelar. Förutom mina egna andelar har vi också Travimperiet, det är andelen som speglar analysen från hemsidan som alla på Travimperiet komponerar ihop tillsammans. Kolla gärna in och hugg ett par andelar om ni tycker det ser intressant ut!

TAPPERS BOMB
Klicka här för Tappers Bomb >>

TAPPERS TAPPRA
Klicka här för Tappers Tappra >>

TRAVIMPERIET
Klicka här för Travimperiet >>


Andra nyheter