Nuncio segrade i Meadow Roads lopp 2016 och vann sedan Elitloppet samma år. Foto: TR Bild

Sedan tidigare är det klart att segraren av Meadow Roads lopp på Solvalla den 13 maj blir direktkvalificerad till Elitloppet. Nu dubblas chansen. Om 14 eller fler hästar anmäls så blir det två lopp.

Propositionen för Meadow Roads lopp på Solvalla 13 maj ändras.

– Jag vill ge alla elithästar en riktig chans att på egna meriter kvalificera sig till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Om 14 eller fler hästar anmäls så delas loppet och Solvallas sportchef sätter ihop två jämna lopp med upp till åtta hästar i varje. Det innebär att totalt 16 hästar kan starta. Hästarna tas ut efter startpoäng.

– Jag uppmanar alla tränare som tror sig ha en häst av elitloppskaliber att anmäla till Meadow Roads lopp. Det här är en unik chans att säkra sin plats i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Propositionen

Varmblodiga

Prop. 9. Vägen till Elitloppet – Meadow Roads lopp

Mörk anmälan. 3-åriga och äldre lägst 1.000.001 kr. Körsvenskrav kat. 1.

1640 m. Autostart. 10 startande.

Vinnaren av detta lopp är inbjuden till Elitloppet på Solvalla söndag 31 maj 2020 efter godkännande av Stockholms Travsällskap. Vid död löpning tillfaller inbjudan till Elitloppet den med högst startpoäng.

Pris: 100.000-50.000-25.000-13.500-8.500 (5 priser) Transportbidrag enligt Svensk Travsports regler.

Loppet kan eventuellt delas:

Om 14 eller fler godkända hästar kvarstår efter startanmälan har Stockholms Travsällskap rätten att besluta, om man så önskar, att dela propositionen i två lopp med max 8 startande hästar i varje lopp. Hästarna tas ut efter startpoäng. Stockholms Travsällskap fördelar fritt hästarna mellan de båda loppen. Vinnarna i respektive lopp är inbjudna till Elitloppet på Solvalla söndag 31 maj 2020 efter godkännande av Stockholms Travsällskap.

Hederspris till segrande hästs ägare.

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

I år kommer Elitloppet att arrangeras utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.

För mer information:

Anders Malmrot, sportchef Solvalla, +46 70 636 00 58


Andra nyheter