Foto: Adam Ström/StallTZ.se

Ifjol tapper tvåa och slagen i det allra sista steget i Sweden Cup – i år får han vara med i huvudloppet. Chief Orlando är klar för sista söndagen i maj.
– Han visade klass redan förra året och i år är han redo att ta klivet upp till nästa nivå, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sportsliga godbiten i onsdags på Solvalla var The Onions lopp som bjöd på flera topphästar och en mycket snabb inledning där Chief Orlando till slut visserligen kom till ledningen, men många trodde nog att körningen från början hade kostat för mycket. Den sjuårige hingsten, som numera finns i träning hos Pia Huusari, ville dock annat och försvarade sig mycket tappert när han höll undan till seger på den fina segertiden 1.09,8 över 1640 meter. En insats som innebär att Cheif Orlando nu är klar för sista söndagen i maj – det meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot under söndagen.
– Med prestationer och startsnabbhet som han visat så känns det jättekul att bjuda in honom, säger Anders Malmrot.
Ifjol när Chief Orlando slutade tvåa i Sweden Cup så var det första framträdandet under Elitloppshelgen och nu blir det första gången i huvudloppet då han är den tredje hästen att bli klar för Elitloppet 2020 på Solvalla.
– Jag har haft honom sedan november och det har alltid varit en fin häst, men i onsdags så blev jag verkligen imponerad och han var faktiskt inte särskilt tagen efteråt, säger tränare Pia Huusari.

Fakta Chief Orlando
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Muito Bonita
Starter/Resultat: 64 (18-16-9)
Intjänat: 3 251 205 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Esa och Joona Himanen & Toni Sarkama
Tränare: Pia Huusari
Skötare: Pia Huusari
Uppfödare: Jim B Kartevoll & Svein Grödem
Nationalitet: Finsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland)

För mer information kontakta Anders Malmrot, sportchef Solvalla, på +46 70 636 00 58


Andra nyheter