Att travtränare Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.

Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla till bords 11 mars med spel på V86® och Pamir Broddes lopp för treåringar som huvudattraktion på ovalen. Kanske kan unghästexpert Båth även servera en vinnare i detta lopp?

Att han bjuder Solvallas restauranggäster på en kulinarisk resa står redan klart. Menyn är planerad, från amuse-bouche till efterrätt och vilka viner som serveras vid sidan.

– Jag har fått en jättekul uppgift! Uppdraget var att skapa en meny som jag skulle kunnat servera hemma i mitt eget kök. Såväl råvaror som recept kanske några som hälsat på känner igen, det är verkligen mat och vin som jag personligen gillar, säger Svante Båth.

Svante ser upp till många kockar, men har ett extra gott öga till Håkan Thörnström som driver michelin-krogen Thörnströms Kök i Göteborg och har haft förmån att lärt känna honom.

Har han kommit med några trix och tips?

– Nja, inte direkt den här gången. Men massor med inspiration.

Båth tycker att en lyckad meny kräver detaljer, från skapande till innehåll och utförande.

– Att vara kock är lite som att vara travtränare, materialet står för 80 procent!

Utveckla!

– Det är jäkligt mycket enklare att vara bra kock – och för den delen travtränare – om råvarorna håller hög klass. Mötet med köket kändes väldigt gediget så jag både tror och hoppas att Solvallas köksmästare hittar rätt, säger Svante Båth.

En Båth-resa genom köket – Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket

Naturligtvis börjar vi med Champagne, Bollinger Cuvee Brut , som vi dricker till två små Amuse – Bouche. Västerbottens snaps toppad med löjrom & Chevré fylld Rödbets omelett.

Vi fortsätter med en halstrad Pilgrimsmussla på en Blomkålsbädd och till det dricker vi en väl kyld Chablis från Chanson Père & Fils.

Till den Smörstekta Röding filén som serveras med Mandelpotatis pure & Soltorkad tomat crème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en Brunello , Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade Iberico Secreton som får en tryffel pasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit Parmesan som toppas med en härligt tjock Balsam vinäger.

Kaffe & Avec ska ju varje bra måltid innehålla.

En Calvados Busnel Pays D´Auge serveras till Kaffet som får en Champagne Sorbet vid sin sida.

Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna.

Om Svante Båths 6-rätters

Vad?
Travtränare Svante Båth har komponerat en 6-rätters meny med tillhörande dryckespaket.

Var?
Restaurang Kongressen på Solvalla.

När?
11 mars 2020. Amuse – Bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15.

Vad kostar det?
6-rättersmeny: 695 kronor (entré till travbanan ingår).
Dryckespaket: 595 kronor.

Hur köper man?
Förköp online på solvalla.se senast fredag 6 mars klockan 14.00.


Andra nyheter