XPRESSONSDAG MED SVANTES 6-RÄTTERS - 11 MARS

Att travtränare Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna.
Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.


Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket:

”Naturligtvis börjar vi med champagne, Bollinger Cuvee Brut, som vi dricker till två små amuse–bouche. Västerbottensnaps toppad med löjrom & chevréfylld rödbetsomelett.
Vi fortsätter med en halstrad pilgrimsmussla på en blomkålsbädd och till det dricker vi en välkyld chablis från Chanson Père & Fils.

Till den smörstekta rödingfilén som serveras med mandelpotatispuré & soltorkad tomatcrème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en brunello, Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade iberico secreton som får en tryffelpasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit parmesan som toppas med en härligt tjock balsamvinäger.

Kaffe & avec ska ju varje bra måltid innehålla.
En Calvados Busnel Pays d’Auge serveras till kaffet som får en champagnesorbet vid sin sida.
Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna”

Amuse – Bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15. Därefter serveras varje rätt på fasta tider.

Boka senast fredag 6 mars klockan 14.00 här eller klicka på BOKA KONGRESSEN nedan.

 

Image

Bistron är byggd i etage med stora fönster mot travbanan. Här har vi en bistromeny med självservering och det finns även en bar- och cafédel där du handlar goda drycker.

Kvällens bistrorätt inklusive entré kan bokas för 189 kronor online och då får du även välja vid vilket bord du vill sitta. Maten kan uppgraderas på plats mot ett menyvärde av 139 kronor.

Onlinebokningen stänger 16.00 aktuell tävlingsdag, drop-in-platser kan finnas på plats.

Festvåningen

I Festvåningen får ni en egen loge med panoramavy över banan för tio eller fler personer.

Här serveras bubbel och snittar samt en trerättersmeny för 995 kronor per person. För andra alternativ kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon vardagar: 08-627 98 60

Onlinebokningen stänger sju dagar före aktuell tävlingsdag.

Hålltider

16.00 Entréerna öppnar

18.15 Start lopp 1

20.30 Start V86®

22.00 Tävlingarna slut

Biljett

Entré 50 kr.
Fri entré för barn och ungdom under 18 år.

ÖVRIGA PUBLIKYTOR

STRÖGET

Här finns fräsch fastfood, bar och café. Serveringen ligger på markplan i Kongressenhuset. Fri sittning.

PROMENADEN

Ovanför E-läktaren har vi en inomhusläktare med caféservering. Fri sittning.

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller önskemål angående restaurangbokningar? Ring 08-627 98 60, telefontid vardagar 10.00 - 13.00, eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Information

Som vanligt blir det maxat med lopp och miljoner att spela om. Den här veckan är det XpressOnsdag med spel på V86® tillsammans med Bergsåker. I Kongressen serveras Svantes 6-rätters. I övriga öppna enheter serveras ordinarie utbud. Första start 18.15. Varmt Välkomna!

ENTRÉ & PARKERING

Entrépris: 50 kronor. Barn och ungdom under 18 år fri entré.
Öppna entréer: Huvudentrén
Parkering:
Gratis

HITTA HIT

Det är enkelt att ta sig till Solvalla. Du kan åka T-bana till Rissne, därifrån är det en kort promenad (10-15 min) till Solvalla. SL-buss 112 (Alvik-Spånga stn) eller 113 (Blackebergs sjukhus-Solna C) stannar nära Solvalla. Läs mer här.

TA MED ID-HANDLING

Från 1 januari 2019 gäller ett nytt lagkrav om identifierat spel. Du som besöker oss behöver därför ta med giltig ID-handling (körkort, pass eller nationellt ID-kort) för att kunna spela på våra tävlingar. För utländska besökare är enbart pass giltig ID-handling. Identifiering av utländsk kund sker varje ny dag då kunden spelar, hämtar ut vinst eller vill makulera spel.

Vi har bytt ut de äldre banterminalerna till nya och det finns inte lika många terminaler som förut. Passa därför på att spela i god tid inför varje lopp för att undvika köer.

Tips: Skapa ett konto på ATG.se och sätt in pengar redan innan du kommer till banan.

ÅK STARTBIL

Solvalla kan erbjuda dig att åka med i startbilen, där du sitter vänd mot startbilens vinge bara någon meter från hästarna. Bilen accelererar och farten ökar ju närmare startplatsen ni kommer. Du hör hovarna smattra mot marken och ser hästarna i vitögat när starten går. Boka här.

KÖR HÄST

Upplev hur det känns att vara travkusk på Solvalla under en tävlingsdag. Tillsammans med en duktig instruktör sitter du upp bakom en travhäst i en tandemsulky och leder defileringen till ett av dagens lopp. Det kan vara bland det häftigaste du har varit med om! Boka här.

BESÖK STALLBACKEN

I Solvalla backstage besöker du stallbacken tillsammans med en guide och får en inblick i hur det funkar under en tävlingsdag. Med lite tur kanske du får några spännande stalltips! Tid 30-40 minuter. Boka här.