– Smågillar verkligen veckans V86-omgång och tycker den känns klart mer intressant än de två senaste veckorna! Har ett bra speldrag som jag tror hårt på i avslutningen, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 5 Bernts Ulrika är förhandsfavorit och var imponerande vid segern senast, men det är tuffare emot ikväll och stallkamraten 1 Restless Heart är inte alls sämre och står dessutom ensam på start. Två givna bud är 6 Valborg Marje och 8 Personal Jesus! Förstnämnda har bra kapacitet för klassen när hon står på fyra friska och sistnämnde borde komma iväg fint från springspåret.

V86-2: 5 My Dream Art debuterar för Timo Nurmos och kommer med goda träningsrapporter inför detta varför jag antar att hans favoritskap kommer stiga framåt spelstopp. Dessutom säger infon att det ska bli ett googles-huvudlag på den här gången vilket är intressant, och faller allting väl ut kan det vara så enkelt att han “bara vinner”. Det är dock en speciell häst som blandat och gett genom karriären, så jag tycker det är rätt favorit – men ingen spik. 10 Venivici Roc är jag spänd på! Den hästen gick fullt okej i Sverigedebuten bakom ett par bra hästar, men intressant nu är att det gått en längre period sedan den starten och jag gillade verkligen vad jag såg i värmningen den gången. Spännande se vad han kan uträtta i årsdebuten. Givet motbud! Form har dessutom 1 Lass Revenue som satt fast senast. Farlig om det löser sig med lucka i tid den här gången och dessa tre höjer sig en aning för min del.

V86-3: 5 Maestro Crowe har vunnit fem av sina sex starter såhär långt i karriären och lillebror till en viss Cash Crowe är fin, men samtidigt har motståndet varit enklare och ihop med hans begränsade startsnabbhet så gör det honom till en sårbar storfavorit här. Jag gillar 9 Drönviktormolar som också han visat kapacitet och Ready Cash-sonen var duktig vid segern senast. Jepson upp nu vilket är plus och detta är mitt drag i loppet! Rankar hästarna 3-2-1-10 främst där bakom sedan.

V86-4: 7 Iron Creek är favorit vilket är helt rätt, för felfri så vinner han. Bra styrka för klassen och tunt emot motståndsmässigt. Problemet är dock starten – hästen satte inte en hov rätt senast man testade volt i Sverige (just från spår fem!) vilket gör det svårt att lita på honom som favorit. Given A-häst, men svår att spika. Känslan är att det kan skrälla rejält här om favoriten gör bort sig då de betrodda bakom inte är några stjärnor och jag vill istället varna för duon 1 Headupdisplay och 2 Amazingsurpriseno som står på start. Sistnämnde fin i rappa bakvarv i banjobb i fredags inne på Solvalla och båda är det låg procent på.

V86-5: 6 Stoletheshow är favorit i femte och han galopperade bort en framskjuten placering i gulddivisionen senast. Rätt favorit och givna förstavalet oavsett hur loppet blir kört! Duon 2,4,5 blir betrodda bakom, men då tycker jag lika gärna att hästarna 8 och 9 kan vinna. 8 Zoko Lane är det bättre distansen för nu och han värmde jättefint inför senast.

V86-6: 7 Sahara Sun är klar favorit i sjätte och hon kommer med härlig form, men spelmässigt är hon för mycket betrodd och måste garderas då det inte skiljer så mycket mellan stona i det här loppet som förtidsspelarna verkar tycka. Lång distans är det som gäller och värt nämna är att ingen (!) av deltagarna vunnit lopp på aktuell distans. 11 Saga Doc och 8 Feather Sisu har båda två suttit fast på slutet och har dolt formen väl. Spännande speldrag och givna på min kupong!

V86-7: 11 Carotene har dragit bakspår i comebacken och känns given syna därmed även om stallet fortsätter att gå riktigt starkt för dagen. 6 Googal är mest intressant med ett lopp i kroppen och särskilt då feelingen är att man kan köra sig till ledningen. Givna förstavalet för min del och hästen att slå från spets! Rankar hästarna 9-12-3 främst där bakom sedan, men loppet är öppet bakom mitt förstaval.

V86-8: Avslutar med bästa spiken i omgången och tror stenhårt på 1 Arnie Express! Hästen visade finfin form senast där han avslutade starkt via 10/800 bakom My Sweden och Björn Goop får chansen ikväll. Dessutom sätter man på en riktig jänkarvagn och då hästen är startsnabb så tror jag att det blir ledningen – där har Arnie Express travat tre gånger tidigare. Facit? Tre segrar! Motståndet skrämmer inte och jag räknar med att man spårar runt om över den korta distansen och spikar! Vill man inte gå på min linje så rankar jag hästarna 2-5-4-10 som de främsta motbuden i den ordningen.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter