– Superjackpot på V86 ikväll gör givetvis att man är extra taggad!, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 2 Tekno Eld har fått två lopp i kroppen och drog ett fint utgångsläge – helt rätt att han är favorit och värmer han bra ikväll så är det här ett av de tänkbara spikförslagen. 5 Myr Faksen är också betrodd och är främste utmanare ihop med 4 Art Kjarvald som jagar täten – båda dessa givna vid gardering.

V86-2: 4 Hawk Cliff är favorit i andra och även här håller jag med förtidsspelarna – han såg fin ut i comebacken senast, funkar med skor på hovarna, och det är hästen att slå för övriga. Tänkbart spika även här beroende på hur han ser ut i värmningen. 3 Dizzy River är främsta motbudet och där bakom varnar jag för duon 8 Track Angle och 10 Jaques Noir som båda har kapacitet att överraska även om spåren kunde ha varit bättre.

V86-3: 1 Vici Volantes är mest betrodd i tvååringsfinalen som körs på Bergsåker och då jag är inne på att man försvarar ledningen så bör han bli svårslagen. Hästen har svarat för ett gäng fina insatser såhär långt i karriären och jag tycker detta är kvällens nästa bästa spikförslag på förhand! 8 Thelma M.M. är snabb om hon får spara speeden och värst emot favoriten – jag rankar sedan 7-5-3 där bakom.

V86-4: 2 Pastorns Lady har fin form och drog ett bra utgångsläge, men för min del så spelar det ingen roll vem som varit favorit i avdelning fyra då jag tycker loppet är öppet och kommer gardera. 2 Pastorns Lady är snabb ut och ska räknas tidigt, men ingen jag lutar mig mot den här omgången. 4 Cherish Love håller jag som en bättre häst, men hon har svikit två senaste och var blek i debuten i ny regi senast. Körs kanske bakifrån den här gången? Svårbedömd, men håller henne som loppets bästa häst. 5 Minou Båven har fin form och får inte glömmas! Kan dessutom öppna från start och hon kan få ett bra lopp. Rankar 10-1-12-3-11 främst där bakom sedan och här krävs det många streck.

V86-5: 3 Van Gogh Z.S. är storfavorit i femte och det med all rätt – han har imponerat stort på svensk mark och uppgiften ikväll är mycket passande. Sjukdom eller galopp emot brukar man säga om de stora favoriterna ibland och så är det även här, omgångens bästa spik på förhand! Rankar 8-9-2-14-5 främst där bakom om man spekulerar i att favoriten har en sämre dag.

V86-6: 3 Wreckless M.M. är med rätta mest betrodd i sjätte och körs dessutom av duktige Anders Eriksson och att han känner hästen sedan tidigare är ett klart plus i lärlingsloppet. Favoriten var ej som bäst senast, men man låter nöjda inför detta och då motståndet är snäppet sämre än vad han brukar möta så är detta en stark favorit. Hästarna 5,7 kommer utmana om täten, men spännande om 2 Up To Me håller ut samtliga och provas i front. Hon har tagit karriärens fyra vinster just från ledningen och är bättre än raden. Skrällbud! Ett annat är 9 My Dream Art – han är svår att räkna på, men det här är absolut ingen sämre häst än stallkamraten 7 Rocky Tilly som är betrodd och har My Dream Art en bra dag så kan han överraska.

V86-7: 6 Cobourg Hanover satt fast med sparat senast och såg fin ut som tvåa. Den här gången är det läge trycka av och gasa mot front och därifrån så blir han inte lätt att passera för de övriga, men han är allra bäst över kort distans vilket man ska ha med sig. 1 Vincent Horse kan också öppna, men frågan om han verkligen lyckas ta emot favoriten? 5 Heading Reference gjorde en fin insats senast där han fick göra en del grovjobb under slutrundan och måste räknas tidigt på visade formen. 11 Owen Face har fått ett par lopp i kroppen och går framåt med dessa. Kanske kan dyka upp där framme med klaff?

V86-8: 3 Got To Dash är favorit i avslutningen och har läge för ledningen – en position han trivs bra i och från täten så spårar den här också länge, men precis som i föregående avdelning så ska man ha med sig att favoriten är allra bäst över kort distans. 1 Payet D.E. tycker jag är given emot – han visar fin form och tål dessutom grovjobb. Öppnar rätt så bra även om han troligen inte kan försvara innerspåret, så hittar man bara ut så slutar han långt framme. 9 Encore Un Sisu är dock mest intressant spelmässigt. Fin debut i ny regi senast och ska ha gått framåt med loppet. Givet bud här! Rankar 6-10-7 främst där bakom sedan.

Spante har som vanligt även kollat in V5-spelet på Solvalla:

– 1 Staro Mojito (V5-1) såg väldigt fin ut senast där han fick en sen lucka och det kan vara dags för honom den här gången med tanke på det intrycket.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter