Det är nu klart att UET Trotting Masters körs på Solvalla 2020.

Finalen i UET Trotting Masters avgörs på Solvalla söndag den 27 september, under kriteriehelgen. Loppet bygger på att hästar som tävlar i Europas största lopp samlar poäng under ett år och varje höst möts de högst rankade hästarna i ett avgörande storlopp.

Vilken häst som för närvarande rankas etta i Europa uppdateras efter varje lopp i serien och kan följas här. Herre på täppan just nu är Propulsion. Nästa etapp på vägen mot Solvallas final är holländska Prijs der Giganten på Wolvega den 8 november.

UET Trotting Masters har körts sedan 2012 i olika länder och sex gånger har det blivit svenskt i topp (Sebastian K., Ed You, Mosaique Face, Nuncio, Propulsion x 2) ), två gånger har trikoloren hissats (Ready Cash, Aubrion du Gers).

Bilden: Propulsion har två segrar i UET Trotting Masters och toppar rankingen just nu. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Information från Svensk Travsport


Andra nyheter