– Ett par bra favoriter på förhand ikväll när Solvalla/Jägersro delar på omgången, men också flera kluriga lopp med ett par intressanta lågprocentare och vi såg ju så sent som förra veckan hur snabbt utdelningen drar iväg när det skräller, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Supersprint över 1140 meter där 5 M.T.Insider är rysligt startsnabb och från täten ska han givetvis slås, men det var inget vidare formintryck på honom senast och han har väldigt kvicka hästar invändigt varför det kommer kosta att komma till täten vilket gör att jag vill gardera. 4 Xlnt Chili Tripel har sett fin ut en längre tid och hästarna 2,6 har form för att skrälla och är de jag främst plockar med bakom.

V86-2: Sköter sig 5 Danilo Brick och går felfritt så vinner han avdelning två. Känslan är att han kommer göra det den här gången och normalt borde han vara större favorit varför det finns ett värde i att spika, men jag vill se honom värma först innan jag bestämmer mig. Lite “en eller alla” över det här loppet. 2 Digital Class såg fin ut näst senast som fastlåst och ska inte glömmas vid gardering. Hästarna 1,3,4,9,12 också tänkbara på kupongen om man streckar vidare.

V86-3: Knepigt lopp i avdelning tre. Förhandsfavoriten 1 Get Ready On Tour kan få problem med att försvara innerspåret och jag tror mera på 6 Taiga Woodland som kan komma till täten då han är kvickare den första biten, men det kan kosta och är ingen jag litar på. 10 Hurricane River har bra kapacitet för ett sånt här lopp och måste med trots bakspåret! Inte så hårt betrodd på förhand. 2 Victoria Lane sitter bra till i andraspår och är vass om hon får spara speeden – ett av flera tänkbara skrällbud och jag tycker det är rejäl gardering som krävs i avdelning tre.

V86-4: Bästa spiken i omgången tycker jag är 4 Victory Topline i den fjärde avdelningen. Han är snabb ut, bör hålla ut värsta konkurrenten och sitta i ledningen och väl där så ska han normalt vinna det här loppet. En fin häst för klassen och Patrick Hedqvist är stabil i sulkyn. Jag spikar! Rankar 6-5-11-9 där bakom.

V86-5: Rätt så jämnt på spelet på förhand, men helt rätt att 8 Cash Flow är favorit och jag tror att han kommer öka en del vad gäller procenten framåt spelstopp. Den hästen har imponerat och kvällens långa distans gynnar honom jämfört med många av konkurrenterna. Spikförslag! Öppet bakom och vid gardering känns det nästan säkrast ta alla hästar då loppet är lite knepigt, men jag gillar 7 Ritz Guiness och rankar henne tvåa före 2 och 4.

V86-6: 2 Divine såg jättefin ut vid segern senast och dessutom så planerar man att göra en del spännande ändringar till ikväll. Barfota runt om för första gången och jänkarvagn för första gången i nuvarande regi är intressant och efter den infon så är hon ett tänkbart spikförslag hon också ifall man vill ta ställning. Mitt givna förstaval i loppet! 8 I’m Sailing är lika givna andravalet efter en rad fina insatser på slutet, och kanske kan det vara hennes tur nu? Rankar 6-7-5 där bakom.

V86-7: 2 Marcello Wibb gick okej i Derbykvalet senast även om jag hade förväntat mig lite mer. Han har en lämplig uppgift ikväll då han dessutom troligen kommer till ledningen, men jag tycker han blir lite väl stor favorit ikväll vilket lockar till gardering. 3 Infinitus och 8 Magic Happens har båda väldigt fin form och är betydligt mindre spelade – de åker med på min kupong och kommer utmana favoriten!

V86-8: 8 My Tambourine Man har jag alltid hållit högt, men han har haft en del problem och dessvärre blandat och gett i loppen. Senast i Derbykvalet så gjorde han första starten som valack och han gick helt okej, men nu är det enklare emot och jag är spänd på att följa fortsättningen för hans del. Kanske är det läge för honom att helt enkelt bara vara bäst den här gången? Jag är inne på det. Förstavalet! 10 Deede Star är bra för klassen och ska räknas tidigt trots bakspåret, även om procenten dragit iväg lite väl mycket på förhand. Glöm inte 5 Mas Capacity! Den hästen har god kapacitet och jag kollade med Olli Koivunen som körde senast – han var väldigt nöjd med hästen både före och efter galoppen. Skrällbud.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången:

1 Carmine Am (V5-1) har en intressant uppgift. Ledning runt om?

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter