​Han var det stora utropstecknet i Finlandia Ajo där han slutade tvåa. Nästa riktning blir nu Elitloppet 2019 – Next Direction är klar för sista söndagen i maj.
– Han imponerade stort på mig i Finlandia Ajo och är den elfte hästen att bli inbjuden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den finske Derbytvåan från 2017 presenterade sig på bästa vis för den internationella travpubliken i Finlandia Ajo bakom redan Elitloppsinbjudne Readly Express där han svarade för en mycket bra insats och lade beslag på andraplatsen. Den insatsen gör att kretsen runt hästen nu fått motta en rosa biljett och är inbjudna till sista söndagen i maj, vilket meddelades i Solvallas livesändning på Facebook under tisdagseftermiddagen.

– Next Direction är väldigt snabb från start och körs dessutom av en ung och hungrig kusk, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Next Direction vann finskt Sprintermästerskap Kuopio Stakes 2017 vilket ihop med andraplatsen i det finska Derbyt är hans bästa tävlingssäsong hittills – men efter årets fyra starter är hästen redo för sin största uppgift i karriären. Next Direction är den elfte hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019 och dyker samtidigt för första gången upp på Solvalla.

Fakta Next Direction
​Ålder: 6 år
​Kön: Valack
​Starter/Resultat: 37 (14-7-4)
​Intjänat: 292 595 Euro
​Rekord: 1.10,7 autostart (1609m)
​Ägare: Team Look The Winners
​Tränare: Timo Hulkkonen
​Skötare: Annaleena Peippo
​Uppfödare: Jalohepo Oy
​Nationalitet: Finsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike) och Next Direction (Finland).

Pressmeddelande från Solvalla 14 maj 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild


Andra nyheter