– Spännande kväll då vi har jackpot på V86 och dessutom finns det ett par intressanta speldrag, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 9 Månprinsen A.M. är storfavorit och så fin som han sett ut på slutet så blir han givetvis svårslagen – han vinner ju för det mesta. Ett av de tänkbara spikförslagen i omgången och prinsen blir som vanligt svårstoppad. Vill man gardera så är 4 Bellfaks väldigt kapabel om han sköter sig och är det främsta hotet vid gardering om man vill ta två hästar. Rankar sedan 12-1-6 där bakom.

V86-2: 4 Messiah har gjort två bra lopp efter vila och såg väldigt fin ut senast och här fick man dessutom ett fint utgångsläge till skillnad från många av konkurrenterna. Också detta ett av de tänkbara spikförslagen i omgången, men får avvakta och se värmningen innan man bestämmer det. Enda frågetecknet är att Messiah galopperat bakom startbil tidigare – så han är inte helt att lita på. Öppet bakom där 12 Load Relief är kapabel om han går felfritt, men han har straffat ut sig tidigt med galopper på slutet. 10 Bay View gjorde en stark insats senast. Rankar 11-2-1 där bakom sedan.

V86-3: 6 Crazy First Love är favorit i tredje och kan vinna – som det låter så ska det bli barfota runt om för första gången, men det här är ingen favorit man ska lita på – hästen har galopperat på slutet och möter flera bra konkurrenter. 12 Twist N’Face såg fin ut vid segern senast och sedan så gillar jag 7 Inca och tycker hon är bättre än vad hon fått visa – räknas. 4 Bright Memphis gör man en del ändringar på som det låter – också tidig. 10 Västerbo Margaux har kapacitet, men formen?

V86-4: Omgångens bästa spik utan tvekan för min del är 5 Ultimaluna Grif – hon var oerhört stark och imponerade vid segern senast. Dessutom Björn Goop upp den här gången. Räknar med att hon är klart tuffast även den här gången och att man krossar övriga i det här lilla fältet! Rankar 1-7 där bakom om man garderar.

V86-5: 4 Backegubben är en fin sort – men han är osäker i voltstart och går inte att lita på som favorit och måste därför garderas. Galopprisk från början och favoriten kan vara borta direkt med tanke på spåret. 12 U.R.Faxe såg väldigt fin ut senast och är intressant till låg procent och det finns fler lågprocentare som man ej får glömma. 6 Klack Vilja och 5 Don Viking är två andra med bra fart för klassen och även här läser vi låg procent – öppet kallblodslopp där favoriten är sårbar och här ska man plocka med en hel del streck för att sitta säker!

V86-6: Sjätte avdelningen är inte heller lättlöst och även här är det läge gardera rejält. 14 Fairplay Pellini har bra kapacitet, men levererar inte alltid och även den här tycker jag ska garderas som favorit. 2 Happy Romeo är helt felspelad på förhand! Såg jättefin ut i comebacken senast med krafter kvar och Claes Sjöströms stall fortsätter att visa fin form. Spännande till låg procent såhär på förhand! Där bakom är det svårrankat där jag främst lägger 8-11 i ranken – den sistnämnde är extra vass om han skulle tävla barfota.

V86-7: 3 Cesar F.C. är bra för klassen, men procenten har dragit iväg väl mycket för hans del och det finns ett par spännande motbud. 9 Global Well Off är fartfylld – det blev fel för henne senast och hon gick imål med sparade krafter. Spännande med rycktussar på henne den här gången och under tio procent lockar! 7 Au Pair Girl har värmt fint inför starterna på slutet – tidig, liksom 10 Real Masterpiece som också han har bra kapacitet för ett sådant här lopp.

V86-8: 10 La Camilla Pellin är bästa hästen i avslutningen och det här tycker jag också är ett av de tänkbara spikförslagen på förhand – det blev fel för henne senast, men hon såg mycket fin ut och jag tycker hon ska vara favorit i loppet. Given etta! 14 Flaming Ace Sisu spurtade mycket rappt i samma lopp som min tipsetta senast – formstark skräll. 11 Fast Moving Cash ska också med tidigt i ranken – men garderar man vidare är loppet är öppet och även detta ett av loppen det finns potential till att skrälla i.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången på Solvalla:

– 11 The Bald Eagle (V5-1) gjorde en fin tävlingsdebut senast och måste räknas tidigt ikväll med tanke på den insatsen.

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter