Ifjol var hon ytterst nära att kvala in till finalen, men den gången hade hon inte marginalerna på sin sida och blev utslagen i försöket. Under tisdagen meddelades att Uza Josselyn fått en rosa biljett och nu får chans till revansch i Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
– Uza Josselyn har etablerat sig i världseliten och såg mycket fin ut i lördags i Prix de l’Atlantique, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det åttaåriga stoet slutade oplacerad i årets upplaga av Grand Prix d’Amerique, men svarade för en mycket bra insats som tvåa i Grand Prix de France i starten efter bakom redan Elitloppsinbjudna Readly Express.

Ifjol segrade hon på Enghien i Prix de Washington på världstiden 1.09,0 över 1609 meter och i lördagens Prix de l’Atlantique på samma bana så spurtade hon in som tvåa – detta bakom Looking Superb som bjöds in till Elitloppet 2019 efter den insatsen.

I en livesändning på Solvallas Facebook-sida på tisdagseftermiddagen så avslöjade sportchefen på Solvalla att Uza Josselyn nu också fått en inbjudan till Elitloppet och att hon därmed är den sjunde hästen att bli klar för sista söndagen i maj.

– Hon rör sig som en ballerina, har en härlig egenskap i sin speed och ska bli mycket intressant att se i Elitloppet igen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Uza Josselyn
​Ålder: 8 år
​Kön: Sto
​Starter/Resultat: 47 (20-6-3)
​Intjänat: 1 092 170 Euro
​Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
​Ägare: Ecurie Rythm & Blues
​Tränare: René Aebischer
​Skötare: Barbara Aebischer
​Uppfödare: S.C.E.A. Ecurie Bernard Yvan Nationalitet: Schweizisk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge) och Uza Josselyn (Schweiz).

Pressmeddelande från Solvalla 23 april 2019. 
Foto: Maria Holmén/TR Bild

 


Andra nyheter