– Det är en rätt så lurig omgång på V86 ikväll – ett par stora favoriter, men jag litar inte på att de levererar och återstår att se vad vi får för utdelning ikväll, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Rise Again har en intressant uppgift i inledningen – bra häst för klassen och man ska även prova med en amerikansk sulky för första gången ikväll. Bra chans och ett av de tänkbara spikförslagen för min del! Rankar 4-8 främst där bakom.

V86-2: Fin form på 2 Thelma De Glatigne som har läge för ledningen där hon trivs bra – frågan dock hur mycket det kostar? Bra chans och hon blir inte lätt att slå – men hon ser ut att bli lite väl stor favorit och jag har andra jag tror mera på i omgången som spikförslag. 5 Guinea Boko gick återigen bra senast och är betydligt bättre än de procent hon är spelad på såhär på förhand. Intressant skräll! Rankar 9-10-11 där bakom sedan.

V86-3: 3 Make More Cider har bra läge, men jag litar inte på henne som favorit i ett öppet lopp. 4 My Choice var väldigt fin vid segern senast och kan öppna bra – given! Hästarna 12,15 har dåliga lägen men duger bra i klassen och skrällarna 1,8 ska också med rätt så tidigt och känslan är att mycket kan hända i den tredje avdelningen.

V86-4: 2 Volocity De Vie har god kapacitet för klassen, men blir alldeles för stor favorit i comebacken – tycker han är ojämn och att det är medeldistans för den här starke hästen är inget plus. Garderas. 8 M.T.Malkin är intressant – trots läget så hoppas jag han tidigt sitter i ledningen. Där har han aldrig förlorat och han är ett givet streck och mitt drag i loppet! 3 Ultimaluna Grif var väldigt imponerande vid ett par av segrarna ifjol och ska tas med respekt, men på slutet har jag inte varit lika imponerad av henne och återstår se hur långt hon räcker i Sverigedebuten. En av flera ihop med hästarna 10-11-7-6 där bakom.

V86-5: 10 Can Lane är bästa hästen i den femte avdelningen och levererar han så är det vettig chans – tänkbar spik om man letar en tredje sådan i omgången. Värsta motbudet 9 Stud Muffin var duktig som vann senast, men travet var inte alls bra och det finns frågetecken. Skrällarna 4-3 rankar jag också tidigt i ett öppet lopp.

V86-6: Många frågetecken i den sjätte avdelningen och här är det klokast att gardera. 6 Zephyr Kronos är bästa hästen, men har varit väldigt lite spelad på förhand av någon anledning – ser dock ut att börja ordna upp sig vad gäller procenten nu. Han är dock speciell av sig och återstår att se hur han levererar i första starten på svensk mark och det är ingen häst man litar på ikväll. Garderas. Stallkamraten 8 Night Rhytm har lopp i kroppen och lättas i balansen och kanske just därav är mera “aktuell” idag, men han får visa mer än vad han gjorde senast för att jag ska lita på honom som favorit. Hästarna 5 Im Your Captain och 7 Samo Different Day gör också Sverigedebut – jag har gillat båda två från USA, men det låter mera positivt från den sistnämnde. 3 Manuzio Hanover gör första starten som valack och kan hitta till tät – nonchaleras ej.

V86-7: 4 Mister Niky tycker jag också blir alldeles för stor favorit och han ska garderas i den sjunde avdelningen – han har inte startat på länge och kan behöva lopp i kroppen. 2 Whipped Eggs har bra kapacitet för ett sådant här lopp och tappade en sko senast – revansch nu? Mitt förstaval. 1 Xanthis Coktail gillade jag i årsdebuten – fint intryck då där han gick med bra fart över linjen och honom som skräll måste jag varna för. Pass upp!

V86-8: Bästa spiken dyker upp i avslutningen tycker jag då 11 Marvelous har en passande uppgift trots att det handlar om bakspår. Han har mött tuffa hästar på V75 på slutet och går ner i klass den här kvällen. Kan dessutom gynnas av det blir körning där framme och jag räknar med att han är bäst under slutrundan och löser detta – omgångens bästa spik! Rankar 1-2-3-8-10 främst där bakom, men loppet är öppet om man inte tror på min vinnare.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången:

– 9 Load Relief (V5-5) var jättefin vid segern senast och blir intressant att se ikväll igen. Trots bakspår bör han ha en god segerchans!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter