Det första stoet är redo – Double Exposure möter grabbarna i Elitloppet 2019.
Hon är därmed den femte hästen att bli inbjuden till sista söndagen i maj.
– Double Exposure har redan visat att hon kan springa fort, men hur pass fort hon kan springa vet inte ens jag, säger tränare Daniel Redén.

Double Exposure joggade hem segern i Pixies lopp på Solvalla i den senaste starten och är obesegrad i årets två starter. Totalt har det blivit tio segrar på svensk mark för det sexåriga stoet sedan hon kom i träning hos Daniel Redén. Under tisdagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att kretsen runt hästen mottagit en rosa biljett vilket blir Daniel Redén och Stall Zets andra bidrag i Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
– Jag tycker Double Exposure har alla de egenskaper som gör en topphäst och det är många med mig som ser fram emot att hon nu ska testas mot världseliten, säger Anders Malmrot.

Double Exposure vet redan hur det är att tävla under Elitloppshelgen. Hon hänförde Elitloppspubliken under lördagen ifjol när hon tog hem Lady Snärts lopp (Stoeliten) och vann på topptiden 1.09,6. Trots att hon tvingades göra grovjobbet så var hon ostoppbar för de övriga stona och det pratades redan ifjol om att hon kunde vara aktuell för huvudlöpningen – i år blir hon en av de sexton inbjudna. Double Exposure är därmed också det första stoet som är klart för Elitloppet 2019.
– Hon är inte sämre i år och den insatsen som hon svarade för den gången bör skrämma de flesta deltagare, säger tränare Daniel Redén.

Fakta Double Exposure
Ålder: 6 år
Kön: Sto
Starter/Resultat: 35 (16-4-3)
Intjänat: 4 629 334 SEK
Rekord: 1.09,6 autostart (1640m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Jenny Sundin
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike) och Double Exposure (Sverige).

Pressmeddelande från Solvalla 9 april 2019. 
Foto: Matilda Öhrman/TR Bild


Andra nyheter