– Solvalla/Bergsåker delar på kvällens V86-omgång och dessutom kryddas kvällen med jackpot vilket alltid är spännande, säger Spante.

V86-1: 11 Deep Pockets vann direkt i årsdebuten senast och såg mycket fin ut. Bakspår på kort distans nu kan givetvis ställa till det, men jag trodde samtidigt att han skulle bli betydligt större favorit än vad han ser ut att bli – för utan strul ska han ha bra chans. En tänkbar spik om han värmer bra. Startsnabbe 7 Yieldson jagar ledningen och är värst emot, men tycker samtidigt han är lite väl mycket spelad och att det borde skilja mer vad gäller procenten. Rankar hästarna 5-9 där bakom sedan om man väljer att gardera.

V86-2: Ytterligare ett av de tänkbara spikförslagen för min del i andra – 7 Brothers N.Arms var jättefin i sin årsdebut senast och hittar man till ledningen igen, vilket jag är inne på, blir han inte lätt att besegra. Hästen såg ut att leka sig till seger med gott om krafter kvar och detta är hästen slå för övriga. Hästarna 2,3,4,5 tycker jag är värst emot om man garderar – både 2 och 5 såg fina ut i sina comebacker.

V86-3: Avdelning tre är lågklassigt och betydligt mera svårlöst. 1 Snyggosåfin har god form och gick bra senast, men det är ingen favorit som jag litar på. 10 Imagine Boko tror jag är en klart bättre häst, men denne har dessvärre svårt att sköta sig och galopperar ofta. Felfri given i striden. 7 Whynot Me är roligaste draget i loppet! Hästen värmde fint inför starten på Solvalla och var bra vid segern då – en rejäl typ som absolut duger i det här gänget bara han sköter sig och under tio procent är intressant. 12 Topnotch Liss tillhör också de tidiga strecken för min del, men loppet är öppet och krävs många streck om man vill sitta säker.

V86-4: Bästa spiken i omgången är 9 Isco Boko i fjärde avdelningen. Han har varit väldigt fin vid segrarna och visar god kapacitet för klassen. Mattias Djuse hade en riktigt fin lördag på Solvalla så svårt att klaga på stallformen dessutom och den långa distansen ska inte vara några problem. Motståndet är inget som skrämmer denna gång heller och jag räknar med att han är bäst under slutrundan. Bästa spiken! Rankar 7-2-5 främst där bakom.

V86-5: 1 Diadem Viking är favorit i femte och kommer med goda träningsrapporter efter ett litet uppehåll där hon varit struken, men även om uppgiften ser passande ut med läge för ledningen så litar jag inte på henne. Jag tycker nämligen hon är klart bättre över kort distans (även om det blev seger på full väg senast) och för mig är gardering given. 2 B.W.Mimmi är också betrodd på start – hon lättas troligen i balansen den här gången och kan liksom favoriten vinna, men här finns det mycket mer intressanta bud. Dels 9 Klack Vilja som fått ett par lopp i kroppen nu. Hon var tvåa i Sto SM ifjol och under tio procent är alldeles för lite på henne. 13 Minelli har riktigt bra form för dagen – blev dragen bakåt senast och så var den dagen förstörd, men intrycket var återigen bra liksom i starterna innan och båda dessa är tidiga på min kupong!

V86-6: 10 El Fitzgerald är favorit i sjätte, vilket är rätt då hon varit bra på slutet. Hon höll tappert senast även om hon förlorade som favorit och ska på nytt ha en vettig segerchans. Intressant att hon troligen ska testas med någon form av barfotabalans vilket blir första gången på svensk mark, men samtidigt så gillar jag inte ny balans på en storfavorit och hon kan återigen tvingas göra grovjobb varför jag vill gardera. 7 Thelma De Glatigne spurtade toppbra senast och 1 Dame Dream på start håller också riktigt fin form. Givna streck! 8 Beautiful Bacardi har inte levererat i år, men Tarzans hästar är rejält på gång och tävlar hon barfota runt om så är det ett klart plus för henne.

V86-7: 1 Global Unlimited har god kapacitet för klassen, men var inte märkvärdig senast och från innerspåret är det här en sårbar favorit. Hur är formen egentligen? Ska garderas. Då tror jag klart mera på 7 Crackajack som gick starkt efter galoppen senast och visar bättre form för dagen. Han borde istället vara favorit. Motstånd saknas dock inte och här kan det skrälla. 2 Hunkydory Degato höll starkt senast och ska med från ett bra läge. Hästarna 4,11 har båda form som räcker och glöm inte 9 Staro Kickback – han testades barfota runt om senast vilket var ett bra tag sedan och var inte tom då galoppen kom. Tanken är samma balans ikväll.

V86-8: Vilket race som avslutar kvällen! Dartster F:s lopp blir en riktig godbit och jag är spänd på att se 7 Muscle Hustle igen – han var riktigt fin i årsdebuten och ska jag säga en av deltagarna som jag hade velat se i Elitloppet senare i sommar så väljer jag honom. Mitt förstaval här, men han är ingen spik. 2 Sorbet är förhandsfavorit och har varit bra på slutet – Jepson får chansen ikväll och dessutom är det tänkt bli barfota runt om vilket är ett plus för Sorbet. Givet bud. 1 Volstead vågar man aldrig räkna bort – håller han upp ledningen ska han slås och även fast det låter som att det ska bli öppet huvudlag på honom så måste han med på kupongen. Emilia Leo får chansen på 4 Charrua Forlan vilket jag tycker är fjärdestrecket.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången på Solvalla:

– 8 Requiem Fora Dream (V5-2) var jättefin vid segern senast och trots spåret är jag inne på att hästen kan vinna igen. Måste med på kupongen!

 

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter