Readly Express – Årets häst 2017 och 2018 samt segrare av Grand Prix d’Amerique, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Grand Prix de l’UET, Prix de France, Jubileumspokalen, Prix Tenor de Baune, Europeiskt Mästerskap för femåringar, Grand Critérium de Vitesse och dubbla Svenska Mästerskap får ett eget lopp på Solvalla.

På Elitloppssöndagen den 26 maj i år avslutar världens just nu kanske bästa travhäst, Readly Express, sin tävlingskarriär för att därefter verka i aveln på Menhammar Stuteri. Redan den 19 juni är han dock högaktuell på Solvalla igen då första upplagan av Prix de Readly Express avgörs.

– Ingen förtjänar ett eget lopp mer än Readly Express. Han är ett unikum och vi kommer glädjas, minnas och prata om honom i många år framöver säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Prix de Readly Express är ett helt nytt lopp för fyraåriga svenskfödda varmblod på Solvalla. Distansen är 2140 meter autostart och segraren belönas med 400 000 kronor. Sponsor till loppet är Readly Express ägare Bro Byggnads AB.

–  Jag tycker att vi har saknat ett riktigt bra lopp i matchningen mot kvalen till Svenskt Travderby, säger Anders Malmrot. När jag nämnde det för Rolf Andersson på Bro Byggnads AB så påbörjades en dialog som till slut ledde fram till Prix de Readly Express.

Readly Express har prenumererat på storloppssegrar i både Sverige och Frankrike och han har varit lätt att känna igen då kusken alltid bär den karakteristiska rödgula ägardressen. Elitloppet 26 maj på Solvalla blir Readly Express sista start och därefter kommer han verka som avelshingst på heltid.

– Vi är väldigt tacksamma över allt fantastiskt vi har fått uppleva tillsammans med Readly Express och visst drömmer vi om att han får avsluta med en Elitloppsseger. Det är väldigt roligt att han nu får ett eget lopp och att vi är med och bidrar till prispotten säger Rolf Andersson som genom Bro Byggnads AB äger Readly Express.

Fakta Readly Express
Ålder: 7 år
Starter/Resultat: 35 (25-5-3)
Rekord: 1.08,9 autostart (1609m)
Tränare: Timo Nurmos

Fakta Prix Readly Express
Datum: 19 juni 2019
Bana: Solvalla
Distans: 2140 autostart
Deltagare: Fyraåriga svenskfödda varmblod
Prispengar: 400.000-200.000-100.000-50.000-25.000-12.000-8.000 SEK

Foto: Maria Holmén / TR Bild
Readly Express och Inga Perk


Andra nyheter