Inte mindre än tre platser till Elitloppet står på spel när Gävletravets direktkvalificerande Gulddivisionslopp körs den 18 maj.
Låt vara att två av de som får en inbjudan har något lägre mankhöjd…

 

Kul naturligtvis för de många som är engagerade, och en verklig morot för de aktiva inom ponnysporten då vinnarna av Gävle Lilla Pris som körs i två avdelningar (för kategori A och kategori D) har platser garanterade i Mini- resp. Lilla Elitloppet på Solvalla.
– Vi vill lyfta arrangemanget och hela arenaupplevelsen ytterligare med våra ungdomar i fokus. Svensk travsport behöver få in fler ungdomar i våra Travskolor och att låta dem få möjlighet att visa upp sig på våra största travdagar känns väldigt viktigt inför framtiden, det tror vi även att våra aktiva i stora travet har förståelse för, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Anders Malmrot, Solvallas sportchef, ger sin syn på saken och avslöjar att samma typ av uttagningslopp kommer att köras på Vermo:
-Det känns jättebra att vi kan ge ungdomarna större uppmärksamhet. Förutom loppen i Gävle kommer det även att köras uttagningslopp till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet på Vermo i samband med Finlandia Ajo.
Anders Malmrot kommer att vara på plats och ge ett rosa kuvert till samtliga vinnare även i ponnyloppen.

 

Foto: TR Bild


Andra nyheter