Svenske topptravaren Readly Express tog gruvlig revansch för den knappa förlusten i Prix d’Amerique när han på söndagen vann Prix de France i Paris.
– Han vann verkligen enkelt och jag behövde inte be honom om någonting till slut, sa segerkusken Björn Goop.

 

Timo Nurmos-tränade Readly Express föll för två veckor sedan med flaggan i topp som trea bakom Belina Josselyn och Looking Superb i vinterns huvudnummer Prix d’Amerique. När den sjuårige hingsten på nytt äntrade den franska nationalarenan Vincennes var konkurrenterna chanslösa. För första gången utrustad med så kallade blinkers, ett helstängt huvudlag, öppnade Readly Express snabbt från spår fem bakom bilen och efter 500 meter satt han i ledningen. Där fick Björn Goop sedan dämpa tempot en bit innan han lät hästen gå undan till överlägsen seger på 1.10,3 över 2 100 meter.
– Efter Prix d’Amerique var jag lite besviken. Inte för att vi blev besegrade utan för att han gjorde en superprestation och inte fick vinna. Men man måste vända blad och i dag är det ett nytt blad i tidningen. Readly Express gör mig aldrig besviken. Han var precis lika bra i dag som i Prix d’Amerique, sa Björn Goop i segerintervjun i franska travkanal Equidia.
Readly Express, som vann Prix d’Amerique förra vintern och tack vare det utsågs till Årets häst på fredagens Hästgala i Stockholm, fick 1,6 miljoner kronor för segern. Totalt ståtar han med 21 miljoner kronor på vinstkontot.

Uza Josselyn blev tvåa från rygg på Readly Express och trea blev franske nationalidolen Bold Eagle. För Jean-Michel Bazire blev Prix de France ett lika stort fiasko som Prix d’Amerique blev en succé. Han körde själv galopp med Belina Josselyn kort efter start och även hennes stallkamrater Looking Superb och Davidson du Pont straffade ut sig med fel gångart.

 


Andra nyheter