Rolf är en trogen Solvallabesökare och idésprutan bakom de populära nostalgiträffarna. Nu jobbar han med nya projekt.

– Jag sitter med i styrelsen för relativt nya Solvalla Veteraner. På vårt förra styrelsemöte lanserade jag idéen om att ta hit Jan-Olov Persson och Järvsöfaks i samband med att Centaurs lopp körs (lördagen den 9 februari). Och så blev det.

Vad kommer att ske?
– Redan kl 13.00 kan alla i Solvalla Veteraner – vi är redan 525 medlemmar – komma och lyssna på Jan-Olov Persson i Arkaden. Persson vann 150 lopp ifjol och han är makalös på att träna kallblod. Kanske berättar han någon hemlighet för oss, jag hoppas i alla fall det.

Kommer det några fler?
– Jag har bjudit hit många kallblodsprofiler så vi och vår sponsor Mellby Gård hoppas att alla ska trivas och umgås. Den sociala biten är viktig för våra medlemmar, som säkert kommer att stanna kvar i Arkaden och prata massor av minnen över en kopp kaffe.

Vad händer efter Arkaden?
– Solvallas tävlingar denna dag med Centaurs lopp och V75 Champions är så klart en höjdare, men jag hoppas också att alla våra medlemmar och de andra intresseföreningarnas medlemmar träffas i A-läktaren. Där man i värmen kan äta, spela och umgås.

Järvsöfaks då?
– Jo han finns på publikplats direkt efter första loppet. Det ska bli kul att se och klappa honom igen.

Text: Hasse Svennehed
Foto: TR Bild


Andra nyheter