Strax efter att Readly Express svarat för en mycket tapper insats som trea i Prix d’Amerique slog stallkamraterna Fairplay Pellini och Manofthematch till på V75.
Båda Dagens Dubbel-loppen på Bollnästravet vanns av kusken Jorma Kontio och tränaren Timo Nurmos.

 

Bollnäs var skådeplatsen för V75 på söndagen och lite i skymundan för Prix d’Amerique bjöds det på spännande travlopp i snöyran.
Solvallatränaren Timo Nurmos kunde räkna in en tränardubbel.
I V75-6 var Jorma Kontio offensiv med Fairplay Pellini och styrde tidigt fram utvändigt ledaren O.P.’S Fabulous. Dryga 600 kvar övertog Fairplay Pellini ledningen och skapade direkt en lucka till konkurrenterna.
I V75-7 gjorde Manofthematch comeback efter elva månaders frånvaro och tog en imponerande V75-seger direkt tillsammans med Jorma Kontio.
Från tredje utvändigt attackerade Jorma Kontio knappa 700 kvar och redan 350 kvar kopplade Manofthematch segergreppet. Det var femåringens femte seger på tolv starter i karriären.

I V75-2 skrällde Magnus A Djuse med 12-oddsaren Highsurprise Laday som spurtade bra och plockade många längder på täthästarna över upploppet. Resultatet dröjde lite då domarna tittade på en situation på sista bortre långsidan då Magnus A Djuse flyttade ut sin häst från innerspår till andraspår.
Domarna dömde Djuse till 1 500 kronor i böter, men han fick behålla segern.
– Det var tajt. Jag var ganska säker att jag skulle diskas, sa Magnus A Djuse.
Highsurprise Laday tränas av Östersund-amatören Charlotte von Krusenstierna.

Vanessa F.B. glänste inte i uppvärmningen inför V75-1 men i loppet imponerade favoriten desto mer. Ulf Ohlsson hittade ut från tredje invändigt 1200 meter från mål, sedan handlade det bara om en häst och från positionen utvändigt ledaren var det Markus Pihlström-tränade stoet överlägsen.
Ajlexes Cubano blev svaret i högsta klassen och tillsammans med hemmakusken Tomas Pettersson ledde den nioårige valacken V75-3 från start till mål. Tomas Pettersson var resolut när han försvarade ledningen med 19-oddsaren när favoriten Queer Fish utmanade på första varvet och det blev ett vinstdrag. Romme-amatören Anders Jonsson är den som gjort tränarjobbet.

V75-omgången innehöll ett kallblodslopp och Tangen Haap infriade favoritskapet till glädje för både favoritspelarna och ägarna, hockeytvillingarna Sedin. I segersulkyn satt tränaren Björn Karlsson.
Jörgen S Eriksson hittade tredje utvändigt i V75-5 med Fleuron d’Ormoy och tufft tempo i täten passade som hand i handske. När fyraåringen fick anfallsorder halvvarvet från mål bet det bra och över upploppet avgjorde Sundbyholm-hästen säkert före Global Utopia.
– Han kändes så himla fin hästen. Han tog i för fulla muggar när jag tog ut honom, en riktig häst, sa segerkusken som även tränar.
Sju rätt på V75 gav 171 446 kronor, sex rätt gav 1 555 kronor och fem rätt 119 kronor.

 

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Foto: Maria Holmén, TR Bild


Andra nyheter