– Spännande med ny jackpot på V86-spelet och som omgången ser ut ikväll så måste man återigen tro att det blir bra betalt för den som sätter åttan, kommenterar Spante omgången.

 

V86-1: 6 Caid Griff såg fin ut i skymundan senast och det här är en av de jag kan tänka mig spika på förhand – han gynnas av körning den första biten mellan 3 Queer Fish och 4 Digital Ink och jag tror klart mest på honom. Hästarna 9,10 duger också förutom nämnda duo ifall man garderar.
 
V86-2: 5 Patricia Zaz har varit fin vid segrarna på slutet och då hon är spetsfavorit så är det hästen att slå – vettig chans, men ingen favorit som jag vill spika. 2 Alandias Da Vici och 4 Uappa Di Azzurra är också bra för klassen och rysaren 11 Looks Likeaqueen har fart att skrälla – debut i ny regi ikväll.
 
V86-3: Monté i den tredje avdelningen där SM-vinnaren 15 Order To Fly blir favorit – givetvis helt rätt och han är jag inne på är bästa spiken ikväll. Imponerade vid SM-segern senast och var lika bra som jag hoppats och trots många runda så tror jag han blir svår stå emot över upploppet. Jag gillar 10 Donners Am som också han är vass under sadel om man garderar, men känslan favoriten är huvudet högre även om jag tycker han är given ranka tvåa. 5 Ula Mil gör debut i monté liksom ett par andra och alltid svårbedömt med dessa hästar, men det låter inte särskilt vässat på någon av dem och jag tror inte man ska övergardera montéloppet.
 
V86-4: 3 Copertino V.W. var det bra rapporter på inför senast och han levererade också i loppet – barfota igen som det låter och han ska räknas, men möter samtidigt ett par andra som också duger bra i klassen. 7 Dardanos är startsnabb och värst emot om han skulle komma till ledningen. 10 Åsens Boggie värmde fint inför senast och såna hästar tycker jag alltid är intressanta att även följa upp i starten efteråt – formen är god och han matchar dessa.
 
V86-5: 6 Mellby Entre satt fast på V75 senast, men som klar favorit ikväll med orutinerad driver så är han kall spelmässigt och ska garderas. Det kan bli trafikproblem från utgångsläget. 11 Guideline är van tuffare motstånd och debuterar i ny regi vilket är intressant – dessutom kör mycket skicklige Magnus A Djuse och hästen är given på min kupong. 12 Empire Garbo duger gott i ett sådant här gäng, men det finns frågetecken för formen. Rysaren 1 Mill Zeb har lopp i kroppen och står intressant till på start.
 
V86-6: 5 Glenn Boko gick bra senast och har lopp i kroppen, men precis som ett gäng andra favoriter så blir han väl hårt betrodd även om hästen ska räknas. Jag tror mest på 12 Scarlets Mirakel som var mycket fin som tvåa bakom On Track Piraten senast. 7 Jaques Noir gör intressant comeback liksom 4 Farouk B.R. (ny regi) och 3 Einstein Sisu visade fin form senast efter galoppen.
 
V86-7: Bästa spiken på förhand tyckte jag var 11 Västerbo Realworld. Hon trodde jag mycket på redan senast som skräll och nämnde henne som spik då, och givetvis var det surt hon åkte dit den sista biten när hon gjorde en så bra insats. Jag var helt inne på spika henne igen här, men då jag fick veta nu under morgonen att hon ska tävla med skor ikväll så gör det mig osäker. Hästen har klart bäst statistik barfota och skor är helt klart ett minus – ett par lätta skor på ikväll gör att hon bara får nöja sig med att vara tipsetta i nuläget, och jag får ta mig en funderare om hon är något att lita på ikväll med tanke på balansen. 4 Chapter N.Deo är bra och presterar för det mesta – favoriten är ett givet garderingsstreck även om jag tycker spelprocenten är väl hög på förhand. 1 Vanessa F.B. visade bra fart efter galopp senast och hästarna 2,10,13 har farten att skrälla om de får rätta ryggarna och ska också med tidigt.

V86-8: 1 Rafale D’Inverne är favorit – hon har gjort det bra, men jag tror ej hon försvarar ledningen och tycker andra är vassare varför hon bara är en i mängden och kall spelmässigt. Jag tror mest på Peter Untersteiners 5 Cheerful Rivner som kommer med goda rapporter och dessutom tål grovjobb och det är mitt klara förstaval i loppet. Den här tycker jag istället bör vara favorit och hon är också ett tänkbart spikförslag. 2 Easy Creation rankar jag tvåa och skrällarna 10 och 12 är också tidiga där bakom.

 
Spante har bjudit oss på tre raka vinnare till V5-spelet den senaste tiden och givetvis vill vi ha en ny häst han tror på inför den omgången:
– 9 Alfa Minerva (V5-5) är en häst jag gillar och spricker inte på henne i avslutningen. Hon har farten att matcha de betrodda! 
 
Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!

Andra nyheter