– Spännande med jackpot ikväll eftersom det blev låg utdelning och enkelt på V86 förra veckan. Kvällens omgång ser betydligt svårare ut på förhand och det är därför på nytt läge för att det ger mycket pengar ikväll, kommenterar Spante omgången.

 
V86-1: Favoriten 1 Super Steve har läge för ledningen och därifrån tror jag att han blir svår att slå – hästen gjorde en bra insats senast och det är något enklare emot ikväll. Ett tänkbart spikförslag, men återstår att se hur han värmer. 5 Worrywart är mycket spelad bakom, men väl hårt betrodd enligt mig och då tycker jag hästarna 6,7,10 är minst lika givna på kupongen om man garderar.

V86-2: 2 He’s Marvelous gick bra i uttagningen till Europaderbyt senast och kommer han till ledningen blir han svår att slå – också en av de jag kan tänka mig som spikförslag på förhand. 11 Aventador S.F. är kapabel, men har gått över i passgång den senaste tiden. Fungerar han fullt ut är han värst emot, men det finns frågetecken. Nämner rysaren 4 Tina Gel som värmde bättre än jag sett henne tidigare senast – med loppet i kroppen är hon en skräll om man tar ett par stycken ytterligare och garderar.

V86-3: Norsk gäst i favoritposition genom 7 Princess Corner – hon har gjort det bra och ska räknas, men jag tycker ändå hon är alldeles för stor favorit. 2 Alfa Minerva är en häst jag gillar – spurtade bra i skymundan senast hon startade och det skiljer för mycket på strecken. Peter Untersteiner låter nöjd med träningen och det är min vinnare i loppet! Värmer hon bra är hon en rolig spik att ta ställning för. Rankar hästarna 4-8 främst där bakom.

V86-4: 1 Mahjong är mycket spelad, men även om man ändrar en del i utrustningen på henne till den här starten så är det ingen riktig typ som jag tagit till mig. En av flera bara och risk hon blir över från innerspåret. Tror mera på 4 Aria om hon sköter sig – hon kan dessutom öppna och blir inte lätt att slå om det blir ledningen. 7 Stardust Melody såg laddad ut som fastlåst senast och tillsammans med 2 Lima Mermaid som har lopp i kroppen så är jag inne på att låsa den här avdelningen på tre hästar såhär på förhand.

V86-5: 1 Bankrobber har läge för ledningen och vann med sparade krafter senast – givet streck, men ändå ingen jag vill spika med tanke på hans orutin. 14 Zelante C.R. har kapacitet att utmana och är värsta motbudet på förhand, tål göra jobb på egen hand. 11 Stand By Ken har sett fin ut vid segrarna – också given. Där bakom är det väldigt öppet – hästarna 2,4,5,15 rankar jag där bakom och kommer gardera på i den här avdelningen.

V86-6: 1 Caligula är under härlig utveckling och blir med rätta storfavorit – på förhand tycker jag detta är bästa spiken i omgången trots det stora favoritskapet. Hästen har visat att han kan öppna och i ledningen bör han bli mycket svårslagen. Skulle han värma sämre eller ha en dålig dag så är det lurigt bakom för de som garderar – 12 Eskimo Brother med Björn Goop skulle jag plocka med ihop med främst hästarna 5,6 och 2 där sistnämnde finske gästen var fin vid segern senast.
 
V86-7: Jämnt på strecken i sjunde där min vinnare är 4 Valborg Marje – klarar hon spåret och fungerar fullt ut har hon farten att blåsa till dessa. Pratade med tränare Paw Mahony inför senast och han var mycket nöjd med hästen i träningen då, men tvingades tyvärr stryka på grund av transporthinder. Revansch nu? 10 Aperfectdream galopperade bort sig senast, men har också bra kunnande och dessa höjer sig på förhand för min del. Svårlöst bakom och läge strecka många om man garderar vidare.
 
V86-8: 11 Bucks To Burn har imponerat i nya regin hos Daniel Redén och blir med rätta favorit, men är han verkligen så överlägsen som förhandsstrecken säger? Jag tycker det är tuffare emot ikväll och är inte säker på att favoriten löser uppgiften och tänker gardera med tanke på bakspåret även om favoriten har en vettig chans. 7 Sir Henry P.Hill kan bättre än han visade senast och både han samt 2 Gomez är bra för klassen – spännande med den sistnämnde som troligen testas barfota runt om ikväll. Svante Båths duo 9,10 har båda farten att med rätta ryggarna skrälla och jag kommer inte singelstrecka Bucks To Burn då jag har andra spelidéer jag tror mera på.
 
Spante har som vanligt kollat in V5-omgången och bjuder på en tidig idé dit:
 
– 7 Hankypanky Peyton (V5-1) gillade jag intrycket på i debuten vid segern och är inne på att det är vinnaren i inledningen.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!

 

 


Andra nyheter