I Svenskt Travoaks för de treåriga stona dök hemmatränaren Daniel Redén upp med en ny representant från sitt succéstall.

Conrads Rödluva har alltid skrutits upp av sin tränare som ibland fått för sig och skojat om att stoet är stallets bästa häst. Nu vann fuxan Oaks mycket enkelt och fick 2,8 miljoner kronor för segern. Segertiden var den andra snabbaste i loppets historia, 1.11,9 över 2140 meter med autostart.
– Jag köpte henne på auktion och har tagit henne hela vägen. Jag som mest varit känd för äldre hästar har börjat ta mig neråt åldrarna – jag börjar väl lära mig nu! sade en lättad Daniel Redén.

Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede och hade tur att bli avlöst då Johnny Takter klev fram i dödspositionen med loppets storfavorit A Sweet Dance.
Conrads Rödluva fick andrapar utvändigt. 700 meter från mål lät Örjan Kihlström hästen kliva ut för att inte riskera att fastna och när storfavoriten A Sweet Dance tidigt var trött (oplacerad) fanns det bara en häst på banan. 
Kihlström har kört stoet i samtliga sju starter i karriären och visste vad han hade i tömmarna.
– Det kändes faktiskt första gången jag körde henne att det var något alldeles extra. Hon vill verkligen springa och man behöver inte göra så mycket annat än att styra, sa segerkusken.
Ari-Pekka Pakkanen-tränade Staro Miami mycket tapper tvåa efter att ha fått göra jobbet i ledningen för Mika Forss. Trea Adorable Lady som svarade för en fin avslutning från kön för Pasi Aikio.

V75-3 var en final i gulddivisionen där Heavy Sound lyftes ut i tredjespår 800 meter från mål och fick slita i spåren resten av loppet. Sexåringen agerade som en världsstjärna och bara tuffade undan till seger på tiden 1.11,0 i loppet med 400 000 kronor till vinnaren. Kenneth Haugstad satt bakom. 
Tränaren Daniel Redén. 
– Jag trodde att det skulle bli för tufft att gå där ute eftersom det hade körts i ett lågt tempo för att vara en guldfinal. Men,,,han är grym hästen.
Shadow Gar ledde Giant Diablos lopp (stoeliten) från start till mål och tjänade en kvarts miljon kronor. Storfavoriten In Toto Sund var nästan förbi ett tag på upploppet men Jerry Riordans sto sträckte på sig när Christoffer Eriksson drog det norska huvudlaget.
Caroline Åkerlund vann Stig H Akademiens lopp för lärlingar med Man o’War. En praktskräll som 28-åringen serverade ett lopp i ledarens rygg och hittade ut i fritt slagläge med 250 meter från mål. Skrällkusken har ett bra facit på just V75. Söndagens seger var den tredje, på nio försök.
En final i Diamantstoet rundade av söndagens V75 på Solvalla. Joakim Elfvings Under the Counter kördes till seger av Rikard N Skoglund och kunde inkassera en kvarts miljon.
129-oddsaren Aramis Race och Åke Lindblom skrällde och sopade rejält bland kupongerna. 
Det blev till slut så att ingen spelare mäktade med sju rätt. 7 274 055 kronor vandrar vidare till de kommande jackpotomgångarna 10 november, respektive 31 december.

Mikael Wikner, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter