– Tycker att det finns en stark spik att luta sig mot ikväll och återigen är känslan att utdelningen kan komma att bli bra med tanke på att det finns en del kluriga lopp, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Comanche Moon hårt betrodd och visst kan han vinna, men det är ingen favorit som jag litar på. 2 Speedy Foxy Vicane och 7 Sobel Conway är två hästar jag gillar och de är inte ett dugg sämre än favoriten – klart mindre spelade på förhand tackar jag för! Förstnämnda har gått bra i två lopp efter paus och det är goda träningsrapporter på sistnämnde som är van tuffa konkurrenter.

V86-2: 4 Magic Cash är en motiverad favorit – har visat bra kapacitet och med tanke på Nurmos/Kontios framgångar i Kriteriekvalen igår så hade knappast den här gjort bort sig om han kommit med i uttagningsloppen. Ett av de tänkbara spikförslagen ikväll, men återstår att se hur han värmer. Rankar 2-8-3 främst där bakom vid gardering.

V86-3: 3 Get Ready On Tour är en snygg häst att titta på, men jag tycker inte riktigt han är lika bra som han ser ut. Nu ska man ändra till ett helstängt huvudlag på honom som det låter vilket är intressant, men jag vill gardera. Bra form på 6 Nolimitjimmit som är ett givet streck, men allra mest intressant tycker jag 5 Livi Love är. Hon har visat fin form på dansk mark på slutet och ska räknas. Hästarna 8,10,11 tar jag också med tidigt.

V86-4: Inte helt lättlöst i fjärde, men 8 Kasper Trot blir allt bättre och sköt till på ett fint sätt då luckan kom senast. Utgångsläget är inte det bästa, men jag har ändå bäst känsla för honom och tycker det är rätt att han blir betrodd. Desto mera öppet där bakom, men 1 Staro Mojito har mött tuffare gäng än detta tidigare – ett miljöombyte kanske har gjort extra gott för humöret? 10 Barney Granit är också en häst som duger bra i klassen. Nämner även jätterysaren i 11 Latte Käll som jag jagat en period nu. Han är bättre än raden, fick ett tungt lopp näst senast, och honom spricker jag ej på i ett öppet lopp.

V86-5: Snygg som en tavla är han, 3 Norton Commander, och det här är också ett av de tänkbara spikförslagen på förhand innan jag har sett värmningen på honom. Han såg fin ut vid segern senast och har en passande uppgift återigen ikväll om han kommer till ledningen – annars är det desto mera öppet. 5 Dontbreakthebank Ås är värst emot både vad gäller segern och ledningen, där bakom är 6,11 givna streck ihop med rysarna 1,9 om man garderar rejält.

V86-6: 6 Mon Etoile låg man lågt på inför senast, men hon gick fullt godkänt och det här är en kapabel dam som gillar att vinna. Stark favorit, men utgångsläget kan ställa till det vilket lockar till gardering. 7 Eldorado B. var mycket bra senast – han är allra bäst i ledningen, men med tanke på formen så ska han räknas. Trion 9 Survival Kit, 10 Urchin och 14 So Gå Ikaros är spelintressanta till låg procent – de har farten att överraska och gör inte bort sig i det här gänget. Pass upp!

V86-7: 10 Peakadilly räckte ej i Derbyfinalen senast, men går ner i klass nu och givetvis har han segerchans här – dock ingen jag litar på som favorit. 2 Tim Frontline var det mycket goda rapporter på inför senast, han galopperade med sparade krafter då i ett tufft V75-lopp och ifrån ett bra läge nu så är han mitt drag i loppet. 11 Tropicana Ås svek som jättefavorit senast men får inte nonchaleras den här gången – får hon rätta ryggresan blåser hon förbi många, kanske alla, över upploppet.

V86-8: För min del är det inget snack om bästa spiken i omgången – 11 Mattie trodde jag på redan senast och hon gjorde mig ej besviken den gången då hon imponerade stort och bollade med konkurrenterna. Hästen ser ut att stormtrivas i sin nya regi och kvällens uppgift är återigen passande. Visst, det är bakspår på kort distans vilket ju sällan är optimalt – men motståndet är svagt, och jag räknar med att Jorma är offensiv direkt och att vi får se en ny uppvisning. Jag tror hon vinner loppet sju gånger av tio och hon har solklart bäst segerchans i omgången varför jag inte ser någon anledning att gardera. Bästa spiken! Spekulerar man i att favoriten har en sämre dag så rankar jag hästarna 2,1,3,8 främst där bakom.

Spante har som vanligt tagit en titt på V5-spelet och bjuder på en spelidé:

– 3 Aileron (V5-4) blir intressant att se med Björn Goop ikväll. Hästen gick mycket starkt på V75 näst senast och har en bra uppgift på förhand ikväll!


Andra nyheter