Storloppssäsongen är som bekant här på allvar – men det finns en hel del annat smått och gott i veckans rapport.

Claes Sjöström blir först att omnämnas, då han hade vår ende vinnare vid Bergsåkers torsdagstävlingar, Capone Sisu.
Samma dag tävlade även Örebro, och här blev utdelningen större, inte minst tack vare teamet Jorma/Timo som vann trippelt; Kimbee Crown kom tillbaka som en vinnare efter tio månaders bortavaro, Cactus tog hem sin debut och Global Wise Guy fixade årets första seger.
Ulf Ohlsson vann dubbelt; O’Man Flax för Ulf Stenströmer samt Zodiac Kronos för Svante Båth. Men det var inte slut på Mariebergs-framgångarna där – även Torbjörn Jansson tog sig till vinnarcirkeln då han vann med Hans-Erik Anderssons Digital Network och gissningsvis gladast av alla vinnare, Paula Ahlström som såg sin Goyourownway ta karriärens första vinst med assistans av Kim Eriksson.

Tekno Odin har som bekant bytt stall och finns numera hos Jan-Olov Persson. Första segern kom i andra starten och det var Ulf Ohlsson som höll i tömmarna i fredagens lopp på Gävle. Där blev Claes Sjöström dubbelsegrare. Såväl New Steel som Up to Me kommer dessutom från det egna stallet. Mattias Djuse kunde sen se till att hans Dartagnan Sisu blev en vinnare i årets blott andra start.

Gävle svarade även för V75 dagen efter, och förutom Örjans tre, Erik Adielssons och Ulf Ohlssons varsina inom streckspelet blev det ytterligare ett par vinster till Solvalla-laget. Anders Eriksson fick åter förtroendet bakom Stig H’s Captain Knas, vilket innebär att Anders har kört vid hästens bägge segrar i år. Ulf Ohlsson bättrade på sin och Reijo Liljendahls statistik då han avrundade med Xanthis Coktail som tog sin andra seger för året, stallets 36:e.

Solvalla bjöd på söndagen på breddlopp, så uppskattat av deltagarna. Dessutom Bakluckeloppis, så det var riktigt kul att se långt över 2 000 personer på publikplats. Det blev fem hemmasegrar, och ingen rapport av detta slag är numera komplett om inte Rebecca Dahlén ingår. Hennes segerhäst denna gång var Calvados In tränad av Liselott Olsson. Göran Jansson fixade andra årssegern för stallets Gold Twister medan Pekka Korpi tog kuskhjälp av sonen Janne till Word for Word som nu spräckte segernollan. Kai P Jussila visade fin uppfattning i sulkyn och belönades med seger bakom amatörtränade Hilton Boko, och punkt för denna dag satte nyss hemkomne Kevin Oscarsson med pappa Jims Maple Hill’s Eto’o.
Även Dannero tävlade på söndagen, och här fanns Jimmy H Andersson bland vinnarna sedan han kört amatörtränade Julia Kaulitz.

Torbjörn Jansson tog på måndagen en utflykt till Vaggeryd och sista biten fram till vinnarcirkeln hade han hjälp av Magnus Dahléns Fanny Hall i hennes årsdebut. Romme körde också, och här var det Ulrika Wällstedts hästar som dominerade. Dennis de Castella hade Rikard Skoglund i sulkyn medan stallets (Guld)stjärnamatörkusk Richard Hjellström satt bakom Untilwemeetagain. Det var Richards första och stallets sjätte vinst för året. Ulf Ohlsson hörde också till vinnarna på Romme; Svante Båths Pontiac S.W. var hästen.

Bollnäs och Solvalla var tisdagsbanorna. Claes Sjöström var iväg på lunchen och fixade Sebastian Halls tredje årsseger, och från kvällen på hemmaplan finns en orapporterad vinnare, kanske en av de viktigare under hela tävlingsdagen. Patrik Fernlund tog i och med segern bakom Jörgen Westholms Sir Henry P. Hill sig ända till Malmö, ända till Jägersro och ända till K.G. Bertmarks Minneslopp, den kanske mest prestigefyllda titel som står på spel för icke-proffsen. Med sig till Malmö får han också Mats Holmstedt som knep andraplatsen med Davy Jones Sisu. Finalen går på själva Derbydagen. Lycka till, boys.

Örebros torsdagstävlingar blir det sista i denna rapport. Ulf Ohlsson vann dubbelt, dels med Ulf Stenströmers Frisco Runner och dels med Reijos Bear Baharah. Anders Eriksson knep ytterligare en pinne (dubbeln gör att han hamnar på bild denna vecka) då han vann med Anders Ahlnebys Kristina Sånna och allra sist debutanten från stall Timo Nurmos, Zourane Kronos som hade Jorma i vagnen.

Håkan Ahlqvist

Foto: Lars Jakobsson,TR Bild
Vad betyder lite smuts när man vunnit lopp?


Andra nyheter