#92 Magnus Djuse – Aetos, klockan och klartecken

Ingen har kört fortare över medeldistans i Sverige än vad Magnus A Djuse gjorde med Aetos Kronos när han förra veckan vann Jubileumspokalen.Han sammanfattar loppet i Solvalla Podcast.

Men det här med tider är inget som Magnus Djuse hänger upp sig på. Han avslöjar nämligen att han tvättat den enda klocka han äger och inte har med sig något tidtagarur ut i loppen. Hans beundran för Aetos Kronos är stor och likheterna mellan häst och kusk verkar definitivt finnas där. Och så avslöjar han om framtida Frankrike-äventyr –men bara för Aetos Kronos.

Gårdagens fantastiska Solvalla-framgångar i Derbykvalen summeras där alla i studion verkar överens om att obesegrade Calgary Games fortsätter som obesegrad även efter Derbyt. Menhammar Stuteri har fött upp Calgary Games som ägs och tränas av Nurmos, vilken jagar sin fjärde svensk Derbyseger på 2000-talet.

Bland stona sitter Magnus Djuse bakom favoriten – Stefan P Pettersons Hall of Am och han berättar plan A om hur han ska vinna finalen också.

Vi kollar också i programmet till onsdagens tävlingar på Solvalla där Magnus Djuse delar ut ett ”klartecken” redan i kvällens första lopp!

Gäst: Magnus A Djuse, Lacke (per telefon)

Programledare: Jörgen Forsberg, Anders Malmrot, Ola Lernå

Solvalla Podcast
play pause
#92 Magnus Djuse – Aetos, klockan och klartecken

Andra avsnitt


Anders Lindqvist – Kärleken och travet

#215 Anders Lindqvist – Kärleken och travet

Anders Lindqvist tar en lugn promenad och blir plötsligt inslängd i Solvallas poddstudio. Vi får höra om uppmärksamheten i Bonde söker fru, vardagstravet i Frankrike, vad han önskar att vi kunde lära av varandra och lite tankar om potentiella franska Elitloppshästar.

Ännu en Elitloppstävling är avgjord och vi ringer upp den glada vinnaren – som till Jörgens glädje har rötter i Norrland. Sen förklarar Jörgen bakgrunden till väskförbudet och Anders reder ut vilka lopp man ska ha koll på under helgen.

Lacke har fått en spruta i halsen för att höra bättre (ja, du läste rätt) och bjuder på luringar till lördagens V75.

Lyssna på oss på:
KLIPP – Elisabeth Almheden

#214 KLIPP – Elisabeth Almheden

Här är ett klipp med Elisabeth Almheden från avsnitt 214 den 11 april.

A Fair Day blev den femte hästen som bjöds in till Elitloppet och sällan har så många travfans glatt sig över en Elitloppsinbjudan. Vi pratar med tränaren Elisabeth Almheden som förklarar receptet bakom framgången och stödet från hela Kalmar.

Solvalla Podcast presenteras av Stall Courant

Programledare: Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Markus Myron.

Lyssna på oss på: