fbpx

Travguide

Välkommen till Solvalla!
Vi vill ge dig bästa möjliga guide till travsporten och spelet på hästarna. Besöker du Solvalla finns det möjlighet att boka en egen spelvärd i upp till en timme, men man kan så klart även ställa frågor för att komma igång.

Är det första gången som du kommer i kontakt med travsporten kan alla fackuttryck tyckas lite svårbegripliga. För att underlätta finns här en kort introduktion till spelet och dess hemligheter.

TIPS: Allt spel sker online, även om du är på plats på Solvalla. Skapa ett konto på ATG.se och sätt in pengar innan du kommer till banan för att enkelt och smidigt kunna lägga dina spel. Se en video om hur du gör.


Travprogrammet till våra nästkommande tävlingar kan du läsa digitalt genom att gå till Travprogram


SPELSKOLA

Solvalla erbjuder gratis spelskola i samband med tävlingarna på onsdagar (V86®) och lördagar (V75®). Vi ger dig en snabbkurs i hur man spelar i sin mobil, padda eller dator. Allt spel på Solvalla sker digitalt och våra spelvärdar hjälper dig att bemästra tekniken. Du får också en orientering i vilka spelformer som finns och hur man gör för att vara med.

Spelskolan håller till i Servicecenter utanför entrén till Bistron. Kursen tar ca 15 minuter.

Onsdagar  
Kl. 17.45
Kl. 19.45

Lördagar 
Kl. 14.15


BEGREPP FÖR ATT SPELA PÅ HÄSTAR

Som novis inom travsporten kan alla termer och fackuttryck tyckas lite svårbegripliga. För att underlätta för dig finns här en kort introduktion till spelet och dess hemligheter.


VAD ÄR ODDS? 

Hur stor din vinst blir på ett vinnarspel beror på vilket odds hästen gav. Oddset bestäms av hur mycket som spelats på just den hästen. Den häst som står lägst i odds kallas ''favorit". Du kan se vilka vinnarodds hästarna står i på vår stora informationstavla på bortre långsidan samt på interna TV-skärmar. De redovisas per tio spelade kronor; en häst som står i 312 i odds delar ut 312 kronor för tio spelade kronor vid eventuell seger.


VILKEN HÄST VINNER?

Ja, det är ju vad det hela går ut på. Att lista ut i förväg vem som vinner. Om du är nybörjare så har du hjälp av programmet där hästarnas segerchans värderats av en expert under varje lopp.
Eftersom oddsen bestäms av samtliga spelare, så är det svårt att göra bort sig. Mindre vinstchans betyder högre odds och större vinst. Vad spelet egentligen går ut på är att hitta hästar som du anser har större vinstchans än vad oddset indikerar. Hänger du med?!

Vinnare går att spela i varje lopp. Du satsar pengarna på den häst du tror vinner loppet. Du får satsa hur mycket du vill, men lägst fem kronor.

Plats går också att spela i varje lopp. Du satsar pengarna på den häst du tror skall komma bland de tre första (i lopp med sex eller färre betalas det bara ut plats på de två första). Det är alltså "lättare" att vinna pengar på platsspelet jämfört med vinnare, och oddsen blir därför lägre. Platsoddset beräknas på de tre placerade hästarna och du kan se eventuella platsodds i intern-TV samt på informationstavlan. Du får satsa hur mycket du vill, men lägst fem kronor.


VAD FINNS DET FÖR SPELFORMER?

V75®, V86®, V65® osv. är så kallade streckspel. Detta är spelen för dig som vill vinna stora pengar. V75® är ATG:s lördagsspel och erbjuder vinst på 7, 6 och 5 rätt, oftast med över 50 miljoner kronor i den totala vinstpotten. V75 avgörs på Solvalla ungefär tio gånger per år.

Varje onsdag avgörs V86® med Solvalla (förutom på sommaren) som en av två arrangörsbanor. Det gäller att hitta vinnarna i åtta lopp och du vinner på 8, 7 och 6 rätt. Hittar du alla åtta vinnare är chansen stor att du blir rikligt belönad. V86-Xpress är en fartfylld upplevelse där loppen saxas mellan två banor och hela omgången är avgjord på under 1,5 timme!

Det kan vara både enklare och roligare att vinna tillsammans! Solvalla Andelar erbjuder andelsspel signerat några av landets skickligaste travtipsters till V75®, V86®, GS75® och V64® varje vecka.
Häng med på en andel och var med om en spännande upplevelse – det är kul, enkelt och (förhoppningsvis) lönande! Du hittar våra andelslag här.

Vissa tävlingsdagar erbjuder också möjligheten att spela V65® och V64®, där vinstpoolerna är 6 och 5 rätt, respektive 6,5 och 4 rätt.

Under en tävlingsdag erbjuds normalt även V5®, V4®, V3® och Dagens Dubbel® som också går ut på att hitta vinnaren i två eller fler lopp.

Det finns också Komb, Tvilling och Trio, vilka är ”enloppssspel” där det gäller att hitta ettan-tvåan (i rätt ordning för Komb, oavsett ordning för Tvilling) samt ettan-tvåan-trean för Trio i samma lopp .

Fråga gärna vår personal om du har några frågor. Lycka till!


HÅLL KOLL PÅ DITT SPELANDE

Åldersgräns 18 år gäller för allt spel

SÅ HÄR LÄSER DU PROGRAMMET

Solvallas travprogram erbjuds som prenumeration, lösnummer och digitalt/gratis och är mycket användbart när man spelar på hästar. För att underlätta för nya besökare så följer här en beskrivning.

såhär läser du programmet

 1. Loppnummer och färg på hästens nummerbricka.
 2. Aktuella spelformer i loppet. Till exempel V75®, V5®, V4®, V3®, Dagens Dubbel®, Trio®, Tvilling®, Vinnare och Plats®. Läs mer om respektive spelform längre ner.
 3. Förutstättningar för loppet, vilken proposition och klass som gäller för loppet, vilka som får starta, distans, startmetod och prispengar.
 4. Information om bankod för spel, starttid för loppet samt om startbil används.
 5. Hästens namn och eventuellt födelseland/förkortning. Stjärna anger att hästen är registrerad i utlandet.
 6. Startspår och hästens rekord på olika distanser. K =kort, M=Medel, L=lång. A innebär rekord med startbil. * vid rekordet anger att rekordet sattes vid seger. Insprungna pengar i karriären längst ut till höger.
 7. Hästens nummer samt tränarens hemmabana. Se förkortningar här. * Innebär att tränaren har licens utomlands.
 8. Hästens ålder, färg, kön (h=hingst, v=valack, s=sto), pappa, mamma och morfar. Hästens uppfödare. Hästens ägare. Beskrivning av kuskens körsvensdress, samt färg på hjälm. Kusk i fet stil samt tränaren inom parentes.
 9. Antal starter, placeringar som 1-2-3, rekordtid samt intjänade pengar i år, förra året, samt totalt i karriären.
 10. Resultaten i de fem senaste starterna, från vänster: kusk, bana, datum, loppnummer, startspår, distans, placering, kilometertid (a=autostart), skoinformation (se nedan), eventuellt odds vid insats 10 kr, loppets förstapris i tusental.
 11. Här kan du notera hästens balans i dagens start: Barfota runtom, barfota fram, barfota bak eller skor runt om. Barfotainformation: CC = skor.
 12. Ruta att själv kunna fylla i vinnarodds, tvilling, odds, placerade hästar och så vidare.

Vill du prenumerera på Solvallas travprogram? Klicka här!

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se