fbpx

HALLÅ DÄR...

...Anders Eriksson, 30, som kvitterade ut proffstränarlicensen i veckan.

Anders Eriksson har, trots sin unga ålder, enorm erfarenhet från sporten. Inte minst som lärling hos Stig H Johansson och Svante Båth, men även efter flera år i USA. Dessutom är han född in i travet då pappa Ulf Eriksson är framgångsrik tränare/kusk, farbror Peter proffstränare och i släktträdet finns även en viss Örjan Kihlström.
Du har dröjt lite från avslutad tränarkurs till att plocka ut A-licensen?
– Ja, men det har egentligen inte funnits någon anledning att stressa. Det kändes rätt att göra det nu, med lite vårkänslor och flera hästar som är på gång.
Du håller till på natursköna Sandemar, hur många hästar har du under dina vingar?
– Jag har nio på min träningslista, från tre till sex år, och jag måste säga att jag är jättenöjd med hästarna. Flera av dem är på väg ut att tävla på allvar inom kort. På söndag startar Jewel River på hemmaplan och på onsdag kvalar en fyraåring efter Maharajah som jag gillar vid namn Chitchat.
Hur ser de närmaste framtidsplanerna ut för din rörelse?
– Även om jag just plockade ut licensen så håller jag på och tittar på möjligheter att expandera. Jag behöver tillgång till fler boxar och det hoppas jag ska vara ordnat inom kort och det är en lösning som känns spännande! Jag lovar att återkomma så fort alla bitar är på plats.
Vad är det roligaste med att vara egen tränare?
– Det är givetvis när framgångarna kommer. Jag har känt mig delaktig även hos tidigare tränare jag jobbat, men här blir det på ett helt annat sätt när ansvaret helt ligger på mig. Det är också det jobbigaste, att axla det ansvaret inför hästägarna när det går dåligt.
Du har även firat stora framgångar som kusk, var ligger ditt fokus?
– Det är tränarrörelsen i första hand, men jag kommer även fortsätta köra lopp om kunderna så önskar. Jag tycker båda delarna i den här sporten är oerhört spännande, men tvingas jag välja en av dem då blir det träningsbiten, säger Anders Eriksson.

 

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se