fbpx

FINLANDIA-AJO VINNAREN TILL ELITLOPPET

För femte året kommer vinnaren i Finlandia-Ajo vara direktkvalificerad för Elitloppet.

– Vi har ett fint samarbete med Vermo och Finlandia-Ajo dagen håller alltid hög sportslig klass. Att vinnaren av Finlandia-Ajo får en direktplats, efter godkännande av Stockholms Travsällskap, är ett sätt att bredda intresset för Elitloppet, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot.

2021 blir femte gången. För i fjol ställde pandemin till det och Finlandia Ajo flyttades till september. Givet dagens förutsättningar blir det tävlingar på Vermos stordag i maj och vinnaren får en biljett till Elitloppet.

Årets Finlandia Ajo är planerat till söndag 9 maj då det även körs STL-omgång på Vermo.
– Det är verkligen fantastiskt, att segraren i Finlandia-Ajo är direktkvalificerad till Elitloppet, säger Vermos tävlingskoordinator Jarkko Korhonen.

Samarbetet mellan Solvalla och Vermo sträcker sig även på yngre nivå. Vinnarna av ponnyloppen på Finlandia-dagen bjuds in till Lilla Elitloppet respektive Mini Elitloppet.
– Covid19 har haft en stor inverkan på ponnysporten i båda våra länder. Förhoppningsvis kan vi komma igång med ponnylopp under våren och det är med stor glädje vi kan bjuda in vinnarna till Solvalla, säger Jarkko Korhonen.

Elitloppet 2021 körs på Solvalla körs söndag 30 maj.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se