Izoard Vedaquais vann Harper Hanovers på nytt världsrekord. Foto Solvalla

Izoard Vedaquais bjöd på en styrkedemonstration i världsklass när han vann miljonloppet Harper Hanovers på Solvalla under lördagen. Segertiden var nya världsrekordet 1.11,8/3.180 meter!

Den stora Solvallapubliken bjöds på såväl uppvisning och dramatik i Harper Hanovers Lopp. En incident där två ekipage krokade ihop gjorde att loppet fick köras om.

– Jag var lite besviken när loppet blåstes av, vi hade ju en perfekt position då. Men Izoard Vedaquais var bara bäst och för honom spelade det nog ingen roll, sade körsvennen Benjamin Rochard.

Izoard Vedaquai startade från dubbla tillägg, tog ett lugnt förstavarv innan Rochard satte fart på knappa två varv före mål. Izoard Vedaquais mosade sina konkurrenter och klev undan till lätt vinst värd en miljon kronor samtidigt som han sänkte världsrekordet med en tiondel till 1.11,8/3.180 meter. Tvåa i mål slutade svenske High On Pepper och trea franske Horchestro.

Izoard Vedaquais är efter hingsten Bird Parker – som också vann Harper Hanovers Lopp 2016, då med en kort galopp i starten! Tränare till båda hästarna är Philippe Allaire, en fransk mästertränare som sken som solen i Solvallas vinnarcirkel.

– Izoard är en fantastisk häst. Han fick lägga mycket kraft i första försöket, men hade ändå klass och styrka att bara kliva ifrån de andra, sade Philippe Allaire.

I morgon avgörs Elitloppet på Solvalla och Philippe Allaire tränar fjolårsvinnaren Hohneck!

– Årets Elitlopp är ännu bättre och tuffare än i fjol. Jag har stor respekt för mina konkurrenter. Hohneck har dock varit perfekt i förberedelserna och jag ser verkligen fram mot morgondagen, sade Philippe Allaire.


Andra nyheter