Hustle Rain får den sextonde och sista rosa Elitloppsbiljetten 2024. Foto: TR Bild

Att vinna försök och final samma dag är inget nytt – däremot blir ett deltagande i Elitloppet en helt ny erfarenhet för fjolårets Sprintermästare.
Hustle Rain får den sextonde och sista rosa Elitloppsbiljetten 2024.
– Hustle Rain har visat att han har egenskaper som i högsta grad lämpar sig för Elitloppet. Han har dessutom Elitloppet i blodet eftersom hans bror Magic Tonight vann finalen 2015, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Danskägde Hustle Rain var tidigt en snackhäst och efter att ha tagit fyra raka segrar som treåring tillhörde han favoriterna inför försöksloppen till Svenskt Trav-Kriterium 2022. Det blev ingen lycka där, men som fyraåring slog han igenom på allvar och visade att han var en av kullens absolut bästa hästar.

Hustle Rain blev fyra i finalen av Konung Gustaf V:s Pokal och vann senare S:t Leger under 2023, men karriärens absolut största seger kom i början av juli då han segrade i Sprintermästaren i Halmstad. Han vann både försök och final samma dag vilket belönades med totalt 1,3 miljoner kronor i förstapris.

– Det är en stor dröm och det kommer bli en häftig uplevelse att få ha med en häst i självaste Elitloppet. Det känns som att Hustle Rain är på väg att ta steget in i eliten så jag tror han kommer göra en kanonprestation, säger tränaren Mattias Djuse.

Efter Hustle Rains inbjudan är nu Elitloppsfältet 2024 komplett och lottning sker i dag söndag kl 17.30 i TV12.

Fakta Hustle Rain
Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Raja Mirchi
Mor: Miss Possessed
Starter/Resultat: 23 (9-4-1)
Intjänat: 2 620 780 SEK
Rekord: 1.10,0 autostart (1609 meter)
Ägare: Metro Invest A/S och Thomas Lind-Holm
Tränare: Mattias Djuse
Skötare: Sebastian Lindberg
Uppfödare: Thomas Lind-Holm
Nationalitet: Dansk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige), Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike), Decision Maker (Sverige), Denver Gio (Italien), Hustle Rain (Danmark).


Andra nyheter