Önas Prince till Elitloppet

Efter lördagens förkrossande spetsseger i Paralympiatravet blev han häst nummer nio. Önas Prince är klar för Elitloppet 2024 sista söndagen i maj.
– Han är starkare i år och det här var en fantastisk prestation. Det är ingen tvekan om att han ska vara med i Elitloppet i år också. säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Önas Prince var en av kullens två dominanter då han under sin succésäsong som fyraåring 2021 vann Kungapokalen på Åbytravet, Sprintermästaren i Halmstad och Breeders’ Crown i Eskilstuna. Dessutom var han tvåa i Svenskt Travderby.

Nu väntar Önas Prince tredje start i Elitloppet. I sin första Elitloppsstart galopperade han bort en framskjuten placering 2022 och ifjol var han fyra bakom vinnande Hohneck.

I år är han obesegrad och efter att nu ha tagit hem Paralympiatravets final på ett häpnadsväckande bra sätt räckte Solvallas sportchef Anders Malmrot över den rosa biljetten till Per Nordström.
– Han är ett unikum, så jäkla klok och fin, och han har en fruktansvärd kapacitet. Jag tror att han är bättre än någonsin nu, säger tränaren Per Nordström.

Fakta Önas Prince
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Chocolatier
Mor: Sobra
Starter/Resultat: 49 (30-1-5)
Intjänat: 12 916 332 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609 meter)
Ägare: Per Nordström AB, P Hansson och R Nilsson
Tränare: Per Nordström
Skötare: Emma Nordström
Uppfödare: Tomas Jonsson
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige).


Andra nyheter