Irländaren Harry Knows klar för Sweden Cup 2024. Foto: TR Bild

Han blev historisk genom att bli den första irländska hästen som vann lopp i ett annat europeiskt land – nu får vi se honom på Solvalla under Elitloppshelgen.
Harry Knows har fått ett wildcard till Sweden Cup 2024.
– Irland har fått fram en bra häst i Harry Knows och det känns jätteroligt att få hälsa honom välkommen till Solvalla och Sweden Cup. Han visade i flera starter ifjol i USA att han stod sig fint och jag vill att han även ska få chansen visa upp sig hos oss, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den irländska stjärnan Harry Knows har utsetts till årets häst i hemlandet både 2021 och 2022. Under 2023 vann han lopp på både Meadowlands och Pocono Downs i USA och noterade där sitt rekord 1.09,4 över 1609 meter autostart. Men det är främst på hemmaplan som segrarna har radat upp sig och totalt har det hittills blivit vinst i hela 26 av karriärens 43 lopp för den sjuårige valacken.

Harry Knows har bland annat vunnit Championship Gold Final i hemlandet och efter förra fredagens resa då han vann lopp i holländska Wolvega så blev han historisk som den första travhästen från Irland att vinna lopp i ett annat europeiskt land. Nu väntar ett nytt utlandsäventyr för kretsen runt hästen.

– Harry har gett oss några fantastiska upplevelser i Irland, sedan i USA och nyligen i Wolvega, Holland. Möjligheten att nu få delta i det största evenemanget inom europeisk travsport är en ära och ett privilegium för hela vår familj, säger Patrick Kane Jr.

Fakta Harry Knows
Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Amstrong Jet
Mor: Aurore
Starter/Resultat: 43 (26-4-2)
Intjänat: 69 478 Dollar
Rekord: 1.09,4 autostart (1609m)
Ägare: Patrick Kane Jr
Tränare: Patrick Kane Jr
Skötare: Mark Kane
Uppfödare: Patrick Kane Jr

Sweden Cup avgörs med både försök och final. Tre försök med sju hästar vardera och de tre främsta går vidare till final där vinnaren erhåller 600.000 kronor i förstapris.


Andra nyheter