Succé i Elitloppspremiären 2023. Nu kommer Hohneck till Solvalla för att försvara sin titel. Foto: TR Bild

Succé i Elitloppspremiären 2023.
Nu kommer Hohneck till Solvalla för att försvara sin titel.
– Han var fantastisk ifjol i Elitloppet och jag längtar redan till att få se honom sväva fram hos oss igen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Hohneck hade ett fint 2022 och efter att ha fortsatt leverera topprestationer i början av 2023 bjöds han in till Elitloppet. Ägaren och tränaren Philippe Allaire valde att resa till Solvalla för att han hade god tro på att Hohneck skulle passa perfekt på en svensk tusenmetersbana – resten är numera travhistoria.

Efter en andraplats i försöksloppet dansade Hohneck hem finalen av Elitloppet 2024 med fem miljoner kronor i förstapris på topptiden 1.08,9. Körande Gabriele Gelormini bjöd på en härlig segergest – vilket vi sedan fick se på nytt i mitten av oktober då Hohneck var tillbaka på Solvalla och vann UET Elite Circuit Finale (Gr I, Int) – Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst med 2,8 miljoner till vinnaren.

På meritlistan i övrigt finns bland annat vinsten i Critérium Continental 2021 som var Hohnecks största seger fram till fjolårets Elitloppstriumf.

På påskafton i V75 Direkt i TV4 meddelade sportchef Anders Malmrot att Philippe Allaire och kretsen runt Hohneck fått sin Elitloppsinbjudan och tar sikte mot Solvalla igen sista söndagen i maj. Därmed är han den fjärde hästen som fått ta emot en rosa biljett till Elitloppet 2024.

– Det är en stor ära och jag är väldigt stolt och glad över att bli inbjuden igen för att komma och försöka försvara vår seger från förra året – Hohneck älskar Solvalla, säger Philippe Allaire.

Fakta Hohneck
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Royal Dream
Mor: Caranca
Starter/Resultat: 59 (21-14-12)
Intjänat: 2 277 005 Euro
Rekord: 1.08,9 autostart (1609m)
Ägare: Philippe Allaire
Tränare: Philippe Allaire
Skötare: Rémy Menoret
Uppfödare: Jean Pierre Guay
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike).


Andra nyheter