Kim Eriksson är i snabb takt på väg mot 1.000 kusk-segrar och rundar samtidigt 40 år under 2024.
Han kommer att göra det som Solvalla-tränare då han 1 mars flyttat sin rörelse till Knivsta och Östuna Gård.

 
Kim Eriksson har banchampionat på bland annat Kalmar, Karlshamn, Mantorp och Vaggeryd. Har kört VM-loppet med Oasis Bi och Elitloppet med Best OfDream Trio.
– Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att köra travlopp och väldigt kul att träna häst. Men jag vill också ha en social tillvaro, må bra och jobbar även som bartender, vilket verkligen gett mig nya dimensioner i livet, säger Kim Eriksson.

Kim Eriksson har ett fåtal hästar i träning tillsammans med sambon Jenny Malmqvist, vilket ger stor uppmärksamhet till varje individ.
– Vi vill ha genomstarka hästar utan att tumma på fräschören. Mängden hästar gör dessutom att vi hinner umgås mycket med dem, vilket för oss är enda sättet att jobba med djur. Vi har heller ingen häst i träning som vi inte tror på. Vi vill vinna lopp och hästarna ska se bra ut!

Kim Eriksson flyttar in på Östuna Gård i Knivsta, där bland annat Jim Frick drev storstall en gång i tiden.
– Det går förvisso att träna häst överallt, men anläggningen vi flyttar till är en av de vassaste i landet, så det underlättar så klart.

Kim Eriksson hade bland annat en lärlingsperiod hos Roger Walmann och återknyter nu bekantskapen med huvudstadsbanan.
– Jag var stolt att vara Solvallalärling som ung. När det stod ett ”S” i programmet betydde det att man var något. Den känslan består än idag, säger Kim Eriksson utan omsvep och utvecklar:
– Solvalla är den absolut häftigaste arenan för travsport som jag varit på, om man tar hänsyn till allt. Solvalla förstår mer än andra banor vad som krävs att ordna evenemang runt den här sporten!


Andra nyheter