Stig H Johansson hyllades på Solvalla den 3 februari. Foto: TR Bild

En mästare tog avsked på Solvalla. Vid årsskiftet lämnade Stig H Johansson in sin licens efter en karriär som saknar motstycke inom travsporten.

Stig H Johansson hyllades unisont av personliga och inspelade hyllningar av aktiva, och fick monetära medskick till Stig H Johanssons Stipendiefond av ATG, Svensk Travsport och Stockholms Travsällskap som skänkte 10.000 kronor vardera.

Men ”Sir Henry” värmdes nog allra mest då många i publiken tog sig från restaurangerna ut på den klassiska E-läktaren. En rörd Stig H Johansson fick vandra längs med Solvallas upplopp, vinkades upp mot publiken på läktaren som taktfast skanderade ”Stig H, Stig H, Stig H”.

Stig H Johanssons exceptionellt framgångsrika karriär spänner faktiskt över sju decennier. Debutsegern som kusk kom 1963 och den sista som tränare 2022. Nu lämnar 78-åringen rampljuset med en meritlista som ingen annan.

Med klass, pondus, och segerhunger tog Stig H Johansson plats i finrummet även utanför travsportens sfär – vid fem tillfällen var han nominerad till Jerringpriset!
Inom sporten i Sverige säger ingen emot när han utses till den störste genom tiderna.


Andra nyheter