Foto: Thomas Blomqvist/Travronden

Vill du köra tandemsulky med världskusken Björn Goop, få en VIP-dag på Solvalla och en exklusiv signerad t-shirt med stjärnhästen San Moteur? Nu kan du förena nytta med nöje och buda hem den optimala travupplevelsen i samband med Musikhjälpen 2023. 

– Det känns bra att både uppmärksamma Musikhjälpen och samla in pengar till en viktig sak, säger Björn Goop. 

I år gör Svensk Travsport, ATG och Solvalla en gemensam insats för Musikhjälpen 2023. Tillsammans med Björn Goop arrangeras en auktion på Tradera till förmån för Musikhjälpens insamling.  

Budgivningen avslutas 17 december. Den som vinner budgivningen får träffa och köra tandemtrav med Björn Goop under en dag på Solvalla i Stockholm. Förutom chansen att köra häst ihop med toppkusken, bjuder Solvalla på en fullmatad VIP-upplevelse med middag, möjlighet att titta bakom kulisserna på stallbacken och även åka med i startbilen när hästarna släpps iväg. 

Givetvis ingår också en signerad idoltröja på stjärnhästen San Moteur som startar i det franska storloppet Prix d’Amerique den 28 januari. 

– Björn Goop är en fantastisk ambassadör för travsporten och hans bragder med San Moteur engagerar hela Sverige. Nu hjälps vi åt och hoppas att engagemanget kring dem bidrar till att bekämpa en av vår tids stora kriser – svälten, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Priset innefattar en tandemkörning med Björn Goop, inte San Moteur, och är en upplevelse för såväl travälskaren som den adrenalinjagaren.  

– Oavsett om man har kört travhäst tidigare eller inte, är det en häftig upplevelse. Att få göra det tillsammans med en av världens bästa kuskar och samtidigt bidra till en god sak är vad jag kallar Jackpot! Jag rekommenderar alla att ta den här chansen, Jörgen Forsberg, VD på Solvalla.

Musikhjälpens insamling pågår mellan 11 och 17 december och engagerar som alltid många runt om i Sverige. I år sänds programmet, som är ett gemensamt initiativ av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, från Stortorget i Växjö under temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”. 

– Det är fantastiskt att vi tillsammans med sporten kraftsamlar för en god sak. Det började med att vi ville ha Goops autograf på t-shirt med San Moteur, ett plagg i en nyligen lanserad kollektion. Men det här blev ju mycket bättre! Men det hade inte gått om inte Solvalla och Svensk Travsport var så snabbfotade, säger Lotta Nilsson Viitala, Chief Financial Officer och ansvarig för hållbarhetsfrågor på ATG

Budgivningen avslutas söndag 17 december klockan 23.58.
Budgivningen hittar du här på Tradera. 


Andra nyheter