Niclas Hammarström utsedd till Nordin-stipendiat 2023. Foto: TR Bild

Han sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat!
Niclas Hammarström får ta emot utmärkelsen 2023.
– Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag.

Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt under 2023. 20 segrar och en miljon inkört var målbilden.
– Efter en okej inledning av året så började jag vinna lite lopp och då blev det en otrolig utveckling. Jag blev sockerbiten som många ville använda, säger Niclas.

Över två miljoner och 29 segrar gör att han är utsedd till årets Nordin-Stipendiat. Och Hammarström lär hitta hål att stoppa de 10.000 som stipendiet utgör.
– Jag kommer plocka ut proffstränarlicensen vid årsskiftet på Solvalla, så att de går till något bra inom min rörelse behöver ingen tveka på, fastslår Niclas.

Nordin-Stipendiatet har delats ut sedan 1982 och innehåller en gedigen lista över framgångsrika travnamn.
– Det känns lite overkligt. Jag läste Sören Nordins bok för tiotalet år sedan och bär fortfarande med mig kunskaper jag snappade upp där. Det här är så häftigt!

Året är inte riktigt slut för Hammarström som kvalat in i de flesta lärlingsfinaler i närområdet.
– Guldklockan blir nog årets sista som avgörs på Solvalla den 20 december, självklart hoppas man avsluta på bästa sätt som lärling, säger Hammarström.


Andra nyheter