Foto: TR Bild

Populära Solvallaserien får en nyhet under 2024. Det berättar Svensk Travsports nationella propositionssamordnare i sin månadsinformation på travsport.se.

Så här skriver Mattias:

En nyhet på Solvalla under 2023 var Solvallaseriens tre klasser, 150, 350 och 650, som körts varje onsdag och med final ca var sjätte vecka. Det har verkligen slagit väl ut med bra anmält. Däremot har vi under året upptäckt att stona har gjort färre starter och tjänat mindre pengar på Solvalla än tidigare år och i jämförelse med övriga landet. Så kan vi inte ha det.

Tillsammans med Solvalla har vi därför beslutat att från och med januari köra med stofördel i samtliga Solvallaseriens klasser. Solvallaserien 150 blir för ston upp till 250 000 kr. Solvallaserien 350 blir för ston upp till 500 000 kr och i Solvallaserien 650 får stona ha tjänat upp till en miljon kronor. Det här tror vi kommer att bli positivt för stona på Solvalla, att fler kommer att anmäla ston i Solvallaseriens tre klasser och därmed kommer stona också göra fler starter och tjäna mer pengar än 2023.

Solvallas sportchef Anders Malmrot fyller i:

– Solvallaserien har blivit en succé och för att nu kunna förbättra stonas förtjänstmöjligheter hos oss, så  tar vi detta steg för 2024.


Andra nyheter