Barack Face och Adrian Kolgjini vann UET Grand Prix på Solvalla 14 oktober i år. Foto: TR Bild

Barack Face (bilden) vann årets UET Grand Prix på Solvalla och tjänade 2,4 miljoner. Det är nu beslutat att även 2025 års upplaga av fyraåringsloppet UET Grand Prix (Europaderbyt) avgörs i Sverige. Om du inte redan anmält din europafödda tvååring till det insatsloppet, finns fortfarande chansen att göra det. Men betalningen av första insatsen måste i så fall ske via bankgiro senast 15 november.

UET Grand Prix körs för fyraåringar i mitten av oktober varje år men tävlingsbanan varierar mellan olika länder. Nästa år avgörs loppet på Vincennes. I fredags beslutade UET att tävlingsplatsen för 2025 blir Solvalla, vilket alltså påverkar de hästar som nu är två år gamla (födda 2021).

– Att loppet avgörs på Solvalla 2025 är förstås ett skönt besked för svenska hästägare. Intresset att anmäla svenskägda hästar brukar vara betydligt högre de åren loppet körs på hemmaplan, säger Robert Karlsson som är sportchef på Svensk Travsport.

Du kan fortfarande anmäla din tvååring – senast 15 november

Om du inte redan anmält din tvååring (född 2021) till UET Grand Prix 2025 så finns fortfarande tid att göra det. Men eftersom betalningsdeadline bara ligger några veckor bort är det tyvärr inte längre möjligt att hantera anmälan via användarkontot på travsport.se. I stället måste anmälan göras med direktinbetalning via bankgiro.

Gör så här, senast 15 november 2023:

  • Betala första insatsen 1 900 SEK till Svensk Travsports bankgiro: 5249-7872. Ange hästens namn, reg.nr och ”UET GP 2025” på betalningen.

När du väl anmält hästen till första insatsen debiteras därefter resterande insatser automatiskt via ST:s avräkning, så länge hästen kvarstår i loppet enligt datumen nedan. För att plocka bort din häst från de resterande insatserna behöver du bara avanmäla din häst innan respektive insatsdatum. Endast varmblodiga europafödda hingstar och ston (ej valacker) får starta i UET Grand Prix. Om du anmäler en hingst som senare kastreras, blir den inte längre startberättigad.

Insats Belopp Betalning och datum

1:a insats 1 900 SEK (sve kronor) betalning via BankGiro senast 15/11*

2:a insats 300 EUR låt hästen kvarstå i loppet över 30/9 2024

3:e insats 500 EUR låt hästen kvarstå i loppet över 30/6 2025

Anm.avgift uttagningslopp 1 000 EUR startanmäl hästen till uttagningslopp 2025

*Du som redan anmält din tvååring till loppet via användarkontot tidigare i höst, behöver inte göra något nu. Du kan kontrollera anmälningsstatusen för din häst genom att söka på hästnamnet på travsport.se https://sportapp.travsport.se/sportinfo/horse


Andra nyheter