Nurmos seger i Svenskt Travoaks med Adriatica följdes upp med Fame And Glory i Kriteriet. Foto: TR Bild

Det var hemmatränaren Timo Nurmos stora dag.
Segern i Svenskt Travoaks med Adriatica följdes upp med Fame And Glory i Kriteriet, den obesegrade hingsten tog sin sjätte raka seger.

Timo Nurmos hade tre obesegrade hästar i Svenskt Travkriterium. Men vem av Fame And Glory, Nouri di Quattro och Our Pride var bäst? Fame And Glory gav svar på tal och lillebrodern till Calgary Games gav Menhammar Stuteri sjätte uppfödarsegern i Svenskt Travkriterium.

Svenskt Travkriterium 2023 blev ryckigt då Kuiper drog i alldeles för hårt tempo i ledningen. Our Pride blev hängande utvändigt utan rygg, medan Fame And Glory åkte med i fjärde utvändigt. Dryga varvet kvar satte Björn Goop fart med Fame And Glory som rundade till ledningen 800 meter före mål. Och resterande del av loppet hade Björn Goop en behaglig resa. Fame And Glory gled undan till vinsten värd fyra miljoner kronor utan att vara hotad. Segertiden var 1.12,4a/2.640 meter.

Mästertränaren Timo Nurmos tog dubbeln Svenskt Travkriterium/Svenskt Travoaks för andra gången. Senast det skedde var 2006 då hästarna hette Early Southwind och Marquis du Pommeau.

– Jag har inte känt efter ännu, men det kommer att kännas bra. Det blir nog en macka och ett glas mjölk att fira med ikväll, sade Timo Nurmos.

Fame And Glory är en lillebror till superstjärnan och Derbyvinnaren Calgary Games och givet dras likheter mellan individerna.

– Ingen kan vara en ny Calgary Games, men Fame And Glory är fin och mamman lämnar hästar med fantastisk inställning, konstaterade Timo Nurmos.

Fiftyfour var tvåa i mål, medan Timo Nurmos Our Pride tog hand om bronspengen. Genom triumfen tog sig Timo Nurmos upp på åtta tränarsegrar i Svenskt Travkriterium, lika många som bröderna Gösta och Sören Nordin och flest genom historien.


Andra nyheter