Barack Face var tuffast, starkast och snabbast i UET Grand Prix. Foto: TR Bild

Ända sedan födseln har Barack Face haft stjärnstatus.
I UET Grand Prix fick han tillsammans med sin tränare Adrian Kolgjini ta en plats i historieböckerna.


Barack Face var tuffast, starkast och snabbast i UET Grand Prix, eller ”Europaderbyt” för fyraåringar. Adrian Kolgjini tvingades ta plats utvändigt om ledaren, men varken position eller tempo bekymrade Barack Face. In på upploppet kopplades grepp och Barack Face var tapper när han stod emot den franske favoriten Just A Gigolo sista biten.

Segertiden var 1.11,5a/2.140 meter och Barack Face belönades med 2,4 miljoner kronor.

Barack Face är född i purpur, pappa Ready Cash vann Prix d’Amérique och var en av världens bästa avelshingstar. Han gick tyvärr bort i augusti i år. Barack Face mamma Lisa America var ett av de bästa stona i Europa genom tiderna med mängder av storsegrar och över 13 miljoner intjänat. Även Lisa America är tyvärr borta, hon dog i samband med fölning och Barack Face är hennes sista avkomma.

– Det är min arvtagare efter min stjärnhäst Tae Kwon Deo och det är känslor överallt. Det finns att slipa på gällande Barack Face och han har lärt sig öppna och ta position från start kan övriga kamma sig, skrattade Adrian Kolgjini.

Barack Face är hingst och lär kunna föra sina fantastiska gener vidare som avelshingst i framtiden. På sitt CV har han nu en titel som mästare i UET Grand Prix.


Andra nyheter