Who's Who tackas av på Jubileumsdagen. Foto: TR Bild

Derbyvinnaren Who’s Who har gjort karriärens sista start och den 13-faldige miljonären tackas på onsdag av på Solvalla efter lopp 4. Ta chansen att hylla hästen som vann fem miljonlopp från Malmö i söder till Boden i norr!

Who’s Who är en Ekerö-produktion och är precis som pappa Maharajah och morfar From Above född på Menhammar Stuteri.

Initialt tvistade de lärde vem Who’s Who var mest lik – sin far eller morfar – men ganska snart skaffade den brune hingsten en egen identitet som en av sin årgångs bästa hästar. Tränare Pasi Aikio skyndade dock långsamt och första mötet med de främsta kom i Kungapokalen som fyraåring. Who’s Who var fyra i finalen, införskaffande rutin och hårdhet.

Tre starter senare vann Who’s Who Svensk Travderby på nytt svenskt rekord, 1.12,0a/2.640 meter, åtta tiondelar snabbare än när pappa Maharajah vann Derbyt, 2,9 sekunder snabbare än när morfar From Above vann samma lopp!

Who’s Who utvecklades till en av landets bästa hästar och vann som femåring Jubileumspokalen på hemmabanan Solvalla, tog två år senare hem Norrbottens Stora Pris och triumferade samma år i Hugo Åbergs Memorial. Hans utstrålning, kunnande och vilja bestod genom åren och som åttaåring tog han hem Paralympiatravet . Vid samtliga miljonsegrar satt Örjan Kihlström i sulkyn.

På Jubileumsdagen efter lopp 4, nu på onsdag 16 augusti, kommer han in till Solvalla för en avtackningsceremoni.

Fakta Who’s Who
Född: 2014
22 st: 22–5–3
13.707.759 kr
1.11,9l – 1.10,0ak – *1.12,0al
e. Maharajah – Reality Pride e. From Above
Ägare: Travkompaniet Stall AB (publ), Ekerö
Tränare: Pasi Aikio
Skötare: Jennie Ek
Uppfödare: Menhammar Stuteri


Andra nyheter