Rotate vann en STL-final under Elitloppshelgen efter att ha hittat nya ägare på Travera. Foto: TR Bild

Solvalla får ett nytt annorlunda lopp i oktober nästa år. Det handlar om en fri handicap med 150.000 kronor i förstapris för hästar som sålts på Travera under det senaste året. “Anmälningslistan” påbörjas redan nu i helgen.

Auktionssajten Travera har tagits emot av marknaden på fantastiskt sätt sedan premiären i augusti 2020. Antalet förmedlade hästar har ökat stabilt och lördagar 19.15 har travera.nu blivit en digital samlingsplats.

– För oss var det en självklarhet i rådande tider att rikta vår sponsring i form av rena prispengar. Solvalla är vår hemmabana och när alla bitar föll på plats blev det ett auktionslopp för hästar sålda på Travera, säger Ola Lernå.

Traveraloppet kommer köras i oktober 2023 med 150.000 kronor till vinnaren. Loppet är förbehållet hästar sålda på Travera från 1 november 2022 till sista september 2023. ”Anmälningslistan” börjar alltså ta form i och med helgens auktioner!

– Hästen ska ha sålts på Travera, det är enda kravet. Till skillnad från andra liknande auktionslopp så är det ingen insats i övrigt från köpare eller säljare. En försäljning är vad som krävs, säger Lernå.

Som serverar Solvallas sportchef Anders Malmrot en grannlaga uppgift då Traveraloppet blir en fri handicap, det vill säga att Malmrot ska forma tilläggen i loppen så att samtliga hästar når mållinjen samtidigt.

– Jag har ju haft fri handicap i fuxloppet under Jubileumspokalkvällen någon gång tidigare. Det är en utmaning, men en väldigt rolig sådan. Vi är jätteglada att kunna erbjuda något annorlunda och loppet kommer köras en V86-dag. Jag tror att spelarna kommer få en utmaning också, säger Anders Malmrot.


Andra nyheter