Odd Herakles tog tredje raka segern i Elitkampen. Foto: TR Bild

Norske Odd Herakles hade vunnit Elitkampen två år i rad inför ett, på grund av pandemin, publiktomt Solvalla.
Förutsättningarna var allt annat perfekta när Elitkampen för första gången lockade med en miljon till vinnaren. Men resultatet var detsamma. Odd Herakles spetsade hem Elitkampen – från bakspår!

Odd Herakles har hunnit bli tolv år, men har spring i benen och huvudet på skaft.

– Ändå var han inte som bäst idag. Förberedelserna har inte varit perfekta, men han släpper ogärna en häst förbi sig över upploppet, konstaterade Tom Erik Solberg efter triumfen på 1.20,0a/1.640 meter.

Som gjorde ett lysande drag från start då han trots bakspår hittade lucka mellan hästar och satt i ledningen i första kurvan. Samtidigt hade svenskhoppen Månlykke A.M. och Stjärnblomster en intern uppgörelse om position i första sväng där Stjärnblomster galopperade. Månlykke A.M. stånkade på i tredjespår sista 700 meterna, men kom aldrig i farlig närhet av Odd Herakles, utan fick nöja sig med tredjeplatsen.

Odd Herakles tog 67:e segern i karriären och passerade tolv miljon intjänat. I och med tre raka segrar kliver han upp på samma antal segrar som landsmannen Alm Svarten, giganterna Viesker och Järvsöfaks har fem segrar vardera i Elitkampen.

Odd Herakles har glädjen och spänsten kvar som tolvåring. Och han har tre chanser till att vinna Elitkampen – kallblod får nämligen tävla till 15 års ålder!


Andra nyheter