Diable De Vauvert segrade Harper Hannovers lopp: Foto TR Bild

Styrkeprovet Harper Hanovers Lopp lockade en av Frankrikes bästa hästar till Solvalla och Diable de Vauvert bjöd på en uppvisning när han tog hem en miljon i förstapris efter ett svettigt slutvarv.

Harper Hanovers Lopp över 3.140 meter har sin franska motsvarighet i Prix de Paris som körs på Vincennes kolstybb över mastiga fyra kilometer. Just det loppet vann Diable de Vauvert efter en virvlande spurt och Solvalla-publiken bjöds på sammma underhållning när Gabriele Gelormini bjöd på en akrobatisk segergest med fötterna(!) mot den något regntunga himlen.

Italienske Gabriele Gelormini, som är verksam i Frankrike, litade fullt ut på sin häst och satt absolut sist när mer än halva loppet avverkats. Diable de Vauvert smögs försiktigt framåt under slutrundan, och när Gelormini tryckte gasen i botten över upploppet var övriga utan chans. Bertrand de Beller tränar Diable de Vauvert som räknas som en av Frankrikes, och därmed världens bästa hästar. I och med triumfen i Harper Hanovers Lopp passerade han elva miljoner intjänat!

– Han är så förnuftig, lugn och utrustad med stora lungor och en förmåga att accelerera som få andra. Det är helt enkelt en fantastisk häst, sade Gabriele Gelormini.

Segertiden för Diable de Vauvert blev 1.12,6/3.180 meter.


Andra nyheter