Back of the Neck säger nej till Elitloppet 2022. Foto: TR Bild.

Tolv hästar har blivit elva till Elitloppet 2022.
Detta sedan amerikanske Back of the Neck tvingats backa ur och inte kommer till Solvalla sista söndagen i maj.
– Åke Svanstedt tycker inte att hästen är i rätt form för att göra sig konkurrenskraftig i Elitloppet och man väljer därför att stanna hemma, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Femårige Back of the Neck slutade trea i USA:s största lopp för de treåriga hästarna under 2020 då han lade beslag på bronsplatsen i The Hambletonian Stakes och 2021 vann han Dayton Trotting Derby och skulle för första gången besöka Sverige och Solvalla, men så blir det alltså inte.

Back of the Neck underpresterade i sin senaste start och efter ett kvallopp under lördagen där hästen testade formen så var man inte helt nöjda och har nu därför tagit beslutet att tacka nej till Elitloppet 2022. Antal hästar som är klara för årets upplaga är därmed elva stycken.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige),

För mer information:
Anders Malmrot, sportchef Solvalla
Tel: +46 70 636 00 58
Mejl: anders.malmrot@solvalla.travsport.se


Andra nyheter